U bent hier:

Openingsevent Leietheater

Opendeurdag Meerdere kunstvormen

Op 31 augustus en 1 september wordt de poort van het gloednieuwe Leietheater voor de allereerste keer opengegooid. Kom twee dagen lang feestelijk het seizoensprogramma, het gebouw – voor en achter de schermen - en de werking ontdekken tijdens dit grote openingsweekend.
Bouw mee aan ons openingsevent
Zaterdag 31 augustus, 12 u. - 22 u.
De Franse beeldende kunstenaar Olivier Grossetête ontwierp speciaal voor de opening van Leietheater, geïnspireerd door de lokale gebouwen en geschiedenis, een monumentale poort. Deze poort zal gebouwd worden met honderden kartonnen dozen en kilometers plakband. Én daarvoor zijn wij op zoek naar helpende handen. Een voorbeeld van een eerder gelijkaardig project van de kunstenaar vind je hieronder.
Onder ons motto “samen maken we de kunst”, betrekken wij dus graag jou hierbij!
Wil je graag alleen, met je familie, je vrienden, je klas, je vereniging of je collega’s meebouwen aan dit onvergetelijke project? Schrijf je dan in voor één (of meerdere) van onze 9 workshops van 26 tot en met 30 augustus telkens van 9-12 u en/of 13-17 u. Graag zien we jullie dan terug op de grote constructiedag op 31 augustus om alle onderdelen te assembleren.

Radioshow met animatie
Zaterdag 31 augustus, 15 u. – 22 u.
Ter ondersteuning van de bouwers voor de toegangspoort brengt Radio Tequila sfeer met muziek en een praatprogramma. Gasten die het komende seizoen te zien zijn in Leietheater lichten hun voorstelling toe. Lokale dansverenigingen krijgen de kans om zich uit te leven op een aangevraagde song. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich hiervoor inschrijven via leietheater@deinze.be.

Johan Verminnen – 50 jaar Plankenkoorts
Zondag 1 september, 14.30 u. – 16.30 u.
50 jaar geleden, in 1969, werd de piepjonge Johan Verminnen laureaat van 'Ontdek de Ster', een liedjeswedstrijd van de openbare omroep. 'The Voice' van toen, zeg maar. De rest is geschiedenis. Een erg rijkgevulde geschiedenis met talloze albums, concerten en prijzen. In 2017 pakte Verminnen uit met het live-album Plankenkoorts. En dat was de vonk voor zijn nieuwe tournee. Hij brengt samen met zijn excellente muzikanten zijn grootste successen, maar ook nieuwe liedjes.
Kom samen klinken! Op de 50e verjaardag van zijn loopbaan en op de geboorte van het Leietheater.
Tickets voor het optreden van Johan Verminnen kosten € 15 en zijn verkrijgbaar via www.leietheater.be/tickets.

Ontdek het Leietheater
Zaterdag 31 augustus, 15 u. - 20 u. en zondag 1 september, 12.30 u. - 16.30 u.
Vrij bezoek van het gebouw.

Workshop zeefdrukken
Zaterdag 31 augustus, 15 u. - 19 u. en zondag 1 september, 12.30 u. - 16.30 u.
Zeefdruk je eigen totebag op het plein voor het theater.

Foodtrucks
Zaterdag 31 augustus, 12 u. - 22 u. en zondag 1 september, 12 u. - 20 u.
Heb je honger en dorst gekregen? De bar en verschillende foodtrucks staan tot jullie dienst.

Afsluitende activiteit
Zondag 1 september, 16.30 u.
Het feestweekend sluiten we af samen met Die Verdammte Spielerei. Zij halen het kunstwerk van Olivier Grossetête onder muzikale begeleiding naar beneden.
Alle kinderen groot en klein, mama’s en papa’s, sympathisanten, vrijwilligers, … zijn welkom op het plein voor Leietheater voor een emotioneel afscheid van de monumentale toegangspoort.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Leietheater
Brielstraat 8
9800 Deinze

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 31 augustus 2019 tot 1 september 2019
Organisatie Leietheater
Trefwoorden UitinMijnRegio