U bent hier:

Opendeurdag Serviceflats Dry Coningen 2019

Opendeurdag Samenleving

Op zaterdag 7 december organiseert het Welzijnshuis van 14 tot 17 u. een opendeurdag in de serviceflats Dry Coningen, gelegen op de Leuvensesteenweg 190 in Kortenberg.
Samen met enkele bewoners zal de woonassistent u die dag ontvangen en op al uw vragen antwoorden. Om 14u30, 15u30 en 16u30 kunt u deelnemen aan een begeleide rondgang met bezoek aan enkele flatjes.

De serviceflats van het Welzijnshuis staan voor comfortabel en zelfstandig wonen in een veilige en mooie omgeving. De 24 flats zijn gelegen in het centrum van Kortenberg. U bent vrij om uw flat met eigen meubelen en naar eigen smaak in te richten, zo huiselijk en zo knus als u dat wenst, zodat u op een aangename manier uw oude dag kunt doorbrengen.

Dankzij de centrale ligging vindt u op wandelafstand een brede waaier aan winkels, banken, bibliotheek, politie, Administratief Centrum, Dienstencentrum, eetgelegenheden en de wekelijkse markt. Op 50 meter vindt u verschillende haltes van de Lijn met een uitgebreid netwerk naar alle deelgemeenten van Kortenberg, Leuven, Zaventem, Brussel, …

De woonassistent is het aanspreekpunt in de serviceflats, hij helpt u met administratieve zaken. U kunt aan hem alle problemen melden en hij zorgt ook voor het opstarten van crisis- en overbruggingszorg na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname.

Er is ook een ontmoetingsruimte aanwezig waar de bewoners elkaar vinden om een babbeltje te maken, een gezelschapsspel te spelen of een gezamenlijke maaltijd te nuttigen. De woonassistent organiseert er ook regelmatig activiteiten waar u vrijblijvend aan kunt deelnemen. U kunt ook genieten van de aangename en gemeenschappelijke parkomgeving.

De flat bestaat uit:
- een ingerichte keuken met een vitro-keramische kookplaat, dampkap, koelkast, dubbele afwasbak, werktablet en de nodige bergkasten
- een leefruimte waar aansluitingen voor teledistributie, telefoon en internet en een parlofoon zijn voorzien
- een ruime slaapkamer
- een mooie sanitaire ruimte met wastafel en toebehoren, hangtoilet met de nodige handgrepen en een douche met klapstoel
- een ruime berging waar u onder andere een wasmachine kunt plaatsen

In elke flat is een noodoproepsysteem voor uw persoonlijke veiligheid voorzien. Dit wordt bediend met een draadloze drukknop, die u als een medaillon steeds bij u draagt. Hierdoor kunt u te allen tijde 7 dagen op 7 iemand oproepen als u in nood bent.

Hulp op maat
Het Welzijnshuis biedt tal van aantrekkelijke mogelijkheden op het vlak van zorg- en dienstverlening. De uitgebreide waaier aan extra services en zorgmogelijkheden maakt het immers mogelijk om levenslang te wonen in de serviceflats van het Welzijnshuis. Personen die te kampen hebben met gezondheidsproblemen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een volledig pakket met zorg op maat. Zo kunt u een beroep doen op vrij gekozen thuiszorgdiensten, zoals poetshulp, warme maaltijden, gezinszorg, thuisverpleging, …

Voor wie?
-U hebt de leeftijd van 65 jaar bereikt.
-U bent een inwoner van Kortenberg of heeft er op een andere manier een band mee.
-U kunt nog zelfstandig wonen, maar u hebt nood aan ondersteuning en zorg op maat.

Info en contact
Bent u geïnteresseerd, maar kunt u niet aanwezig zijn op de opendeurdag? Dan kunt u vrijblijvend een brochure opvragen of meer info vragen bij de woonassistent, Geert Gevers, via gezondheid-en-zorg@kortenberg.be of 02 755 23 10.
Geert Gevers
02 755 23 10
Gezond-en-zorg@kortenberg.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Serviceflats Dry Coningen
Leuvensesteenweg 190
3070 Kortenberg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 7 december 2019
Leeftijd 65+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Dienstencentrum Kortenberg
Contact Gezond-en-zorg@kortenberg.be
02 755 23 10
Trefwoorden sk