U bent hier:

Opendeur Cohousing de Klijte op de Samenhuizendag van 15 en 16 augustus

Opendeurdag Cohousing de Klijte: rondleiding op de hoeve, degustatie van het huisgemaakte appelsap en informatie over ons unieke landelijke cohousingproject.
Zaterdag 15 en zondag 16 augustus om 10u of om 14u.
Corona informatie: de rondleiding is toegelaten en verloopt corona safe. Breng uw mondmasker mee.
Inschrijven: schrijf in via het interesseformulier op onze website of stuur een e-mail naar cohousing.deklijte@gmail.com met opgave van de dag en het uur van de rondleiding én het aantal personen
Cohousing De Klijte doet mee aan de jaarlijkse Samenhuizendag. Deze wordt georganiseerd door Samenhuizen vzw, een vereniging die tot doel heeft gemeenschappelijk wonen bekender te maken en te ondersteunen.

Cohousing De Klijte is een cohousingproject met ecologisch accent in het Zuid-West-Vlaamse Moen-Zwevegem, nabij Kortrijk. Het project bestaat uit een mooie erfgoed hoeve met een woonhuis en twee aan elkaar gebouwde schuren. Deze liggen in U-vorm rond een binnenhof. Aanpalend de weilanden en mooie vergezichten. Uniek en aantrekkelijk aan dit project zijn het authentieke, landelijke en natuurlijke karakter, de stilte en de erfgoedwaarde, dit alles in de nabijheid van invalswegen, met Zwevegem en kernstad Kortrijk op fietsafstand en een station op 6 en 12 km.

Om een sterke cohousinggroep te ontwikkelen, wordt ingezet op een intergenerationele samenstelling (starters, gezinnen, koppels, singles, senioren). Een gedifferentieerde woontypologie, bestaande uit twaalf woonunits met 1, 2, 3 of meer slaapkamers, zal dit mogelijk maken. Daarnaast worden tal van gedeelde ruimtes en functies voorzien, zoals een moestuin, boomgaard, speelnatuur, een polyvalente ruimte (common house), een werkplaats, fietsenstalling, parking met mogelijkheid van autodelen etc.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cohousing De Klijte
De Klijte 12
8552 Moen (Zwevegem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 15 augustus 2020 tot 16 augustus 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Cohousing De Klijte
Contact cohousingdeklijte@gmail.com
Trefwoorden Cohousing De Klijte, Rondleiding, ecologisch