U bent hier:

Open-Veld-Dag - Week van de Korte Keten

Opendeurdag Landbouw en platteland

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de biologische zelfoogsttuin van CSA-hoeve het Blokhuis in Herk-de-Stad! De boeren zaaien en onderhouden de planten en de klanten komen zelf hun groenten, fruit en snijbloemen oogsten of kiezen ervoor een wekelijks pakket af te halen. Wie interesse heeft kan die dag ook inschrijven als nieuwe oogstdeelnemer bij onze zelfoogsttuin.
Het grootste deel van het 2,5 ha grote terrein is bestemd voor de groenten. Van de courante soorten tot de vergeten groenten: er worden het jaar rond een 80-tal soorten groenten geteeld plus 25 tuinkruiden.
Tussen de groentebedden staan de snijbloemen die het veld en later de huiskamers opfleuren. Hun stuifmeel trekt ook natuurlijke plaag-bestrijders en bestuivers aan. Verderop staan het insectenhotel en de bijenhal voor de honingbijen. Die doen in het voorjaar hun best om ook de struiken en bomen in de fruittuin te bevruchten. Hier staan 17 soorten fruit die van mei tot november kunnen geplukt worden.
In de weiden rond de zelfoogsttuin lopen onze Angus koeien. Elke maand zijn hiervan lekkere vlees-pakketten te krijgen.
Er zullen de ganse namiddag rondleidingen worden gegeven en u kan genieten van een hapje en een drankje. Breng gerust geïnteresseerde familie en vrienden mee. Welkom in onze tuin van eden!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Hoeve het Blokhuis
herkkantstraat tegenover nr 31
3540 Berbroek (Herk-De-Stad)

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 14 juni 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Trefwoorden week van de korte keten, Bio, biologisch, BewustUiT, Zomer van de korte keten, Lekker Lokaal