U bent hier:

Open tuindag van onze zelfoogsttuin voor groenten, fruit en snijbloemen ism VELT

Opendeurdag Landbouw en platteland

Wees welkom in de biologische zelfoogsttuin van CSA-hoeve het Blokhuis in Herk-de-Stad! De boeren zaaien, planten en onderhouden de planten en de klanten komen zelf hun groenten, fruit en snijbloemen oogsten. Het grootste deel van het 2,5 ha grote terrein is bestemd voor de groenten. Van de courante soorten tot alle vergeten groenten: er worden het jaar rond een 80-tal soorten groenten geteeld plus 25 tuinkruiden.
Tussen de groentebedden staan de lokale snijbloemen die het veld en later de huiskamers opfleuren maar ook zorgen voor stuifmeel voor het aantrekken van natuurlijke plaag-bestrijders en bestuivers. Verderop staan het insectenhotel en de bijenhal voor de honingbijen. Die doen in het voorjaar hun best om ook de planten in de fruittuin te bevruchten. Hier staan 17 soorten fruit die van juni tot oktober kunnen geplukt worden.

De basis van elke biologische productie is de bodem, daarom maken we ook onze eigen boerderijcompost die boordevol leven zit om de bodem te voeden. Een gezonde bodem geeft sterke en lekkere planten! Welkom in onze tuin van eden!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Het Blokhuis
Herkkantstraat tegenover nummer 31
3540 Herk-de-Stad

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 2 juni 2018 tot 3 juni 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis