U bent hier:

Open ruimte als sturend element van stadsontwikkeling

Het geluid van kwetterende vogels en de geur van het bos. Na een stevige wandeling of fietstocht met blozende wangen thuiskomen. Geniet jij ook zo van de natuur? We ervaren allemaal de heilzame invloed van die zeldzame momenten in de onbebouwde omgeving. Om gezond en kwaliteitsvol te leven is een goede water- en luchtkwaliteit essentieel.
Als we gezond en aangenaam willen wonen, leven en werken, dan moeten we onze open ruimte koesteren. Helaas staat ze in Vlaanderen al enkele decennia sterk onder druk. Het landschap verstedelijkt en wordt almaar dichter bebouwd, niet het minst in onze regio nabij de hoofdstad. Daarom moeten we extra zorg dragen voor onze beschikbare open ruimte en ze niet alleen beschermen, maar ook verbeteren.

Jeroen Reyniers van de Vlaamse landmaatschappij maakt een stand op van de open ruimte in de Vlaamse Rand en neemt ons mee langs grote en kleine, afgewerkte en toekomstige projecten waar de Vlaamse overheid met alle betrokken partijen, besturen en burgers, werkt aan betere open ruimte. Laat je inspireren om ook de komende jaren mee te denken en te bouwen aan een mooie omgeving waar het goed is om te wonen, te werken, te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Er ligt nog veel werk op de plank !

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC de Muze van Meise
Brusselsesteenweg 69
1860 Meise

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Organisatie Gemeente Meise