U bent hier:

Open Kerkendagen

De eenvoudige indruk die de Sint Pieterskerk je geeft aan de buitenzijde, verandert helemaal wanneer je het gebouw binnenkomt. Eens je binnen bent, wordt je aandacht meteen getrokken door de monumentale preekstoel. Dit prachtige werk, gemaakt in 1862 door de Turnhoutse beeldhouwer Hendrik Peeters-Divoort, stelt de roeping van Petrus en Andreas voor.
Naast de preekstoel herbergt de Sint-Pieterskerk nog enkele andere waardevolle kunstwerken. In de dagkapel tref je, een beetje verborgen, een bijzonder 17de -eeuws schilderij aan: “De verzoening tussen Jacob en Ezau” van de Antwerpse schilder Pieter Van Lint. Laat je verrassen door het mooie, barokke orgel dat de hele kerk overschouwt, verbaas je aan het hoogkoor gemaakt door Walter Pompe en kijk je ogen uit op de prachtige glasramen.

Speciaal voor het project Vlaamse Meesters in Situ, dat gelanceerd wordt tijdens de Open Kerkendagen van 1 en 2 juni, werd er een rondleiding uitgewerkt. Maak kennis met het prachtige interieur van de Sint-Pieterskerk en leer dankzij een gids het verhaal achter de kunstwerken kennen. Neem op zaterdag 1 juni om 11 of 14 uur deel aan de rondleiding. Op zondag kun je om 13.30 uur aansluiten. Deelname is gratis, maar je reserveert de rondleiding op voorhand aan de balie van Toerisme & UiT of via www.uitinturnhout.be/tickets.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Sint-Pieterskerk
Grote Markt
2300 Turnhout

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 juni 2019 tot 2 juni 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Trefwoorden Open kerken dagen, openkerkendag