U bent hier:

Open Kerken : Fietsroute religieus erfgoed Haspengouw

Erfgoedroutes Haspengouw. We bevinden ons in de regio van Alden Biesen, de machtige landcommanderij van de Duitse Orde. Stichting Open Kerken biedt je vier routes aan die helemaal in het teken staan van religieus erfgoed. Ze brengen je langs de meest pittoreske kapelletjes en vertellen je de strafste verhalen. De drie fietslussen kan je naar hartenlust combineren tot een groter traject.
We bevinden ons in de regio van Alden Biesen, de machtige landcommanderij van de Duitse Orde. Stichting Open Kerken biedt je vier routes aan die helemaal in het teken staan van religieus erfgoed. Ze brengen je langs de meest pittoreske kapelletjes en vertellen je de strafste verhalen. De drie fietslussen kan je naar hartenlust combineren tot een groter traject. De autoroute is ideaal bij slecht weer of voor minder sportieve bezoekers.

De fietsbrochure is beschikbaar in het Hoofdkantoor Toerisme: Onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen (open in het weekend van 11u-15u) en bij de dienst Toerisme van Hoeselt.
Je kan ze ook downloaden op onze website : http://openkerken.eu/default.asp?structureID=183

FIETSROUTE. Heersers en Heiligen (22,3 km)
Deze route leid je langs de machtige landcommanderij van Alden Biesen en de abdij van Munsterbilzen. Ontdek welke sporen hun invloedrijke gezaghebbers achterlieten in het landschap.

FIETSROUTE. Heilige huisjes: mythes en legenden (27 km)
Je keert honderden jaren terug in de tijd en maakt kennis met de wonderbaarlijke verhalen van enkele populaire heiligen zoals Bertilia,
die kinderen beschermde tegen ziektes allerlei en Sint-Rochus,
eeuwenlang aanroepen tegen de pest.

FIETSROUTE. Kluizenaars, heren en heiligen (23,4 km)
Dit parcours toont aan dat religieus erfgoed niet saai hoeft te zijn: pittige verhalen en legendes, een prachtig verscholen kluizenaarswoning en enkele fraaie historische kerken en kastelen.

AUTOROUTE. In de voetsporen van mijnheer pastoor. Religieus erfgoed rond Alden Biesen (48 km)
Minder sportief aangelegd? Of regent het pijpen stelen? We hebben de meest interessante bezienswaardigheden verbonden met een traject aangepast aan de wagen.

Info

Links
Waar Onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs € 2,0
Organisatie Stichting Open Kerken
Trefwoorden Bevestigd2020