U bent hier:

OPEN DEUR Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten - 3 mei 2020

+1 punt

Op zaterdag 3 mei stelt de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten haar deuren van 9.00 tot 17.00 uur open voor jou. Alle ateliers breken letterlijk en figuurlijk uit hun voegen!
Iedereen kan KUNST!
• Vanaf je 6 jaar kan je je laten inschrijven in de Beeldateliers voor de periode van het lager onderwijs, 1ste en 2de graad. Deze ateliers zijn een uitstekende aanvulling op je Muzische Vorming van het Basisonderwijs.
• Eens je 12 bent kan je in de 3de graad voor 4 uur per week kiezen voor het Beeldatelier of het Architectuur atelier. Vanaf je 16 jaar kan je kiezen voor het Digitaal Beeldatelier.
• Op het ogenblik dat je 18 jaar bent staat het hele gamma van avond- en weekendlessen van de 4de graad voor je open.
Als volwassene kan je in de 3de graad naast het Digitaal Beeldatelier kiezen voor 2 voorbereidende jaren in het Beeldatelier. Hierin leer je, in een groep van volwassen leerlingen, de basis van kleur, perspectief en volume. Wie echter al een goede artistieke en technische voorkennis heeft, kan meteen in de 4de graad beginnen.

In de namiddag, ’s avonds of in het weekend: altijd creatief actief.
Gezien de grote belangstelling zijn er voor volwassenen ook ateliers op dinsdag- en donderdagnamiddag. Naast de 2 voorbereidende jaren in het Beeldatelier zijn er ook 3 namiddagcursussen van de 4de graad: Tekenkunst, Schilderkunst en Keramiek. ’s Avonds is dit aanbod uitgebreid met Fotokunst, Grafiekkunst, Beeldhouwen en ruimtelijke kunst en Interieurontwerp.
Kunstsecundair, een volwaardige keuze.
Kunstsecundair is één van de studiemogelijkheden vanaf het derde jaar, ook wel tweede graad genoemd, om je diploma secundair te behalen.
Je krijgt het basisprogramma van algemene vakken zoals taalvakken, wiskunde, wetenschapsvakken, geschiedenis en natuurlijk ook kunstgeschiedenis. Hiermee blijven alle kansen open voor het hoger onderwijs. Met 12 à 16 uur kunstvakken per week is je programma compleet.
Voor de richtingen Audiovisuele Vorming en Toegepaste Beeldende Kunsten zijn de klasgroepen maximaal 16 leerlingen groot. Dit houdt het pedagogisch comfort voor iedereen hoog. De inschrijvingen verlopen volgens de chronologie van de aanmelding vanaf 3 mei 2020.
4 afstudeerrichtingen in het KSO.
Vanaf jouw eerste schooldag aan onze Academie, in het derde secundair, kan je kiezen voor de richting Audiovisuele Vorming of voor Beeldende en Architecturale Kunsten. Overal krijg je in de kunstvakken een brede basis mee. Naderhand komen specifieke technieken aan bod.
Bij aanvang van het 5de secundair zijn extra keuzemogelijkheden. Naast de richting Audiovisuele Vorming kan je ook instromen in de richtingen Vrije Beeldende Kunst, Toegepaste Beeldende Kunst of Architecturale en Binnenhuiskunst.
Ontdek de vele studiemogelijkheden!
Dit kan op www.academiebk-aalst.be.
Bezoek op 3 mei ook onze nieuwe gebouwen als grote uitbreiding van de Academie aan de Capucienenlaan 8 te Aalst. De tweede ingang vind je in de Nieuwbeekstraat 13.

Samen met onze studenten verken je met alle bezoekers wat beeldende kunst kan zijn. Iedereen kan komen kijken en voelen met handen-vingertoppen-oren-je hart en ziel.
Het keramiekatelier voor volwassenen staat voor iedereen open die zin heeft in wat actie. Voor alle kinderen zijn er buiten vele leuke, creatieve activiteiten voorzien.
Na alle inspanningen kan iedereen genieten van een hapje en een drankje. Je proeft zo meteen de Academiesfeer!

De tentoonstelling is de hele maand mei te bezichtigen. Meer informatie over de opleidingen en de inschrijvingen zijn ofwel te bekomen op onze website, via mail of telefoon, of in een persoonlijk gesprek op de academie.

We heten je van harte welkom!

Inschrijven kan op
Academie voor Beeldende Kunsten, Capucienenlaan 8, 9300 AALST

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Academie voor Beeldende Kunsten Aalst
Capucienenlaan 8
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Academie voor Beeldende Kunsten Aalst
Contact 053 72 39 65
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS