U bent hier:

Op verkenning in het heuvelachtige WOI-landschap van de Westhoek

+1 punt

Begeleide uitstap of rondleiding Atletiek, wandelen en fietsen

Met deze fietstocht van 35 km volg je het traject van de Duitse troepen richting front. We zien de Vredestoren, Pool of Peace, Bayernwald en de begraafplaats Croonaert Chapel Cemetry. Zeker de moeite waard voor hen die een stukje geschiedenis willen ontdekken.
Tussen 1914 en 1918 is Wervik in Duitse handen en vormt de stad de eerste halte achter het front. De Duitsers zochten er vertier en verzorging en kregen er zelfs ooit bezoek van Keizer Wilhelm II. Wie minder geluk had en aan zijn verwondingen stierf, werd op de stedelijke begraafplaats begraven.
Met de fiets volgen we het traject van de Duitse troepen richting front. We fietsen langs de Leie en via Waasten naar de hoogte van Mesen, waar we kort halt houden bij de Ierse Vredestoren. Vervolgens bezoeken we de ‘Pool of Peace’ (Wijtschate), een vredevol relict van de verschrikkelijke Mijnenslag in juni 1917. Wat verder houden we halt bij ‘Bayernwald’, een reconstructie van Duitse loopgraven met zicht op de Kemmelberg. Vlakbij ligt ook de militaire begraafplaats ‘Croonaert Chapel Cemetry’ met het graf van de Chinees Chang Chi.
We zetten bergafwaarts de terugtocht in en rijden via de zuidkant van Provinciedomein De Palingbeek, over Houthem en Kruiseke, richting Wervik. Begeleiding door gids Hans Vandenbroucke.

Afstand: 35 km.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Nationaal Tabaksmuseum
Koestraat 63
8940 Wervik

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 11 augustus 2016
Prijs
Basisprijs: € 3

€ 3,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 0,6

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Dienst Toerisme Wervik
Contact toerisme@wervik.be
056/ 95 24 25
Trefwoorden erfgoed

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS