U bent hier:

Op bierbeleving bij Brouwerij Rodenbach

Op bierbeleving bij Rodenbach
WEGDROMEN BIJ FRUITIGE EN VINEUZE GRAND CRU’S

Flaneren tussen 294 immense eikenhouten vaten en het fruitige tot wijnachtige aroma opsnuiven van wat de Britse bierkenner Jackson het meest verfrissende bier ter wereld noemde. Daarvoor moet je in Roeselare zijn waar Rodenbach bieren brouwt die proeven als complexe en fruitige grand cru-wijnen.

Rodenbach is het voorbeeld bij uitstek van de op wereldvlak unieke Vlaamse roodbruine bieren van gemengde gisting. De oorsprong van deze bierstijl gaat terug tot een laat-middeleeuwse bewaarmethode van natuurlijke verzuring door lagering in eiken foeders en vervolgens het mengen van jong en oud bier. Het resultaat daarvan is een vineus, mooi gebalanceerd en uiterst dorstlessend en friszurig bier.
Een twee uren durende rondleiding neemt je mee doorheen de wonderlijke wereld van de gemengde gisting, waarin het proefondervindelijk vakmanschap van de brouwmeester en de natuur een pareltje van een bier creëren. Je start het bezoek in de gerestaureerde moutast om vervolgens doorheen de indrukwekkende vatengalerijen te kuieren. Hier voltrekt zich een maanden- en jarenlang rijpingsproces dat leidt tot de fruitige Rodenbach Classic, de meer complexe Rodenbach Grand Cru, de verfijnde Rodenbach Vintage evenals tot de afgeleide fruitbieren Rodenbach FruitAge, Rodenbach Alexander en Rodenbach Caractère Rouge.
Maar, Rodenbach is niet alleen een kennismaking met authentiek Vlaams roodbruin bier, het is ook een ontdekkingstocht doorheen de Belgische onafhankelijkheid. Drie Rodenbachs kleurden immers mee de eerste jaren van onze nationale geschiedenis.Goed om weten
Reserveer via www.rodenbach.be
Je kan combineren met een lunch of een diner.
Langsheen de Rodenbach-brouwerij in Roeselare passeren de 26 en 51 km. lange Knooppunter-Rondje Rodenbach-routes. Je kan ook de 28 of 36 km.-lange Knooppunter Rondje Roodbruin-routes volgen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Brouwerij Rodenbach
Spanjestraat 133-141
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

Leeftijd 16+
Organisatie Brouwerij Rodenbach
Links