U bent hier:

Oosterse Kunsten

Marwa Al Janabi is een 34-jarige kunstenares, geboren in Bagdad, Irak. Ze volgde een kunstopleiding aan de universiteit van Al-Mustansrea. Haar schilderijen vertellen een cultureel verhaal over haar geboorteland. Ze schildert vanuit haar hart en past de hedendaagse activiteiten in haar land toe op canvas. In 2009 verhuisde Marwa naar België. Ze stelde reeds tentoon in Antwerpen maar ook, samen met andere kunstenaars in Irak, Jordanië en Londen.


In haar schilderijen gebruikt de kunstenares vooral warme tinten, die symbool staan voor haar karakter en gedachten. Als ze schildert, schildert ze met warmte en liefde.


Halla Al Moussui is een 47-jarige kunstenares, eveneens geboren in Bagdad, Irak. Ze studeerde economie aan de universiteit van Bagdad. Als kind was ze altijd bezig met klei en vormen, dus besloot ze om opleidingen Bloemschikken en Keramiek te volgen. In 1990 werkte Halla in een bloemenwinkel waar ze speciale boeketten maakte voor huwelijken. In 2001 verhuisde ze naar België, waar ze zich verder verdiept heeft in het bloemschikken en keramische kunstwerken, onder andere in de kunstacademie van Oostende. In 2006 gaf ze cursussen in het sociaal huis voor vreemdelingen in Oostende.


De kunstenares maakt zowel Europese als Arabische vormen. De kleuren zijn warm en meestal naar de turquoise kanten gericht. Dit komt omwille van haar cultuur en geboorteland maar ook door haar warme karakter. Halla nam al deel aan diverse tentoonstellingen in Antwerpen, Rotterdam, Groningen en Brugge.

 

> De Brugotta Hal Burg bevindt zich op Burg 12, 8000 Brugge en is dagelijks open van 9 tot 18 uur (weekdagen) en van 10 tot 17 uur (zaterdag en zondag).

Info

Waar Brugotta Hal Burg
Burg 11
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 maart 2019 tot 15 maart 2019
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Brugge
Contact cultuurcentrum@brugge.be