U bent hier:

Ontspoord groen - park Spoor Noord

Begeleide uitstap of rondleiding Samenleving

Sinds 2009 verbindt park Spoor Noord de oude wijken Eilandje, Dam, Stuivenberg en Sint-Jansplein met mekaar. De Damwijk is daardoor haar eilandstatus kwijt. ??'Ontspoord groen' slingert zich doorheen het park, langs ravottende waterratjes en families met picknickmanden. Een wandeling van extremen, die het harde arbeidersverleden contrasteert met beloftevolle stadsvernieuwingen.
Wandeling in Park Spoor Noord en omgeving??

Sinds juni 2009 is het volledige park Spoor Noord voor iedereen toegankelijk. Daardoor zijn de oude verbindingen tussen de wijken Eilandje, Dam, Stuivenberg en Sint-Jansplein hersteld en is de Damwijk haar eilandstatus kwijt. ??
Ontspoord groen slingert zich doorheen het park, langs ravottende waterratjes en families met picknickmanden. Het gerecupereerde industriële spoorerfgoed wordt eveneens uitgebreid onder de loep genomen, met als kers op de taart: de opgeknapte watertorens.??
Buiten de parkgrenzen snuiven we de couleur locale van de aanpalende stadswijken op. Het industriële Damkwartier, dat bijna evenveel bedrijfjes als woonhuizen telt. Het kleurrijke Stuivenberg met zijn chaotisch stratenpatroon en arbeiderswoningen. De brede straten rond het Sint-Jansplein met hun pak- en burgerhuizen. ??
Een wandeling van extremen, die het harde arbeidersverleden contrasteert met beloftevolle stadsvernieuwingen.

Maximum 20 deelnemers per gids. Dagen en uren naar keuze.

PRAKTISCHE INFO
Groepen :: Te voet
??Vertrek: Damplein, Antwerpen, voor het Damstation
??Einde: Damplein??
Duur: 2 à 3 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Damplein, voor het Damstation
Damplein -
2060 Antwerpen 6

Hoe geraak ik hier?

Prijs € 115,0
Reservaties
Organisatie Antwerpen Averechts
Trefwoorden UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten