U bent hier:

Ontmoetingen: Jan Decreton en Rita Vandeperre 'Anton Van Wilderode in woord en beeld '

In 2018 herdenken we de honderdste geboortedag en de twintigste sterfdag van dichter Anton Van Wilderode. Van Wilderode was ereburger van de gemeente Beersel en had een bijzondere band met onze streek.
Begin jaren 80 ontstond er een intense samenwerking tussen de dichter en de fotograaf Jan Decreton. Dit resulteerde in de publicatie van een trilogie, waarbij Van Wilderode gedichten schreef bij de foto’s van Jan Decreton. De trilogie bestaat uit: 1. Daar is maar één land dat mijn land kan zijn (1983), 2. En het dorp zal duren (1986), 3. Het sierlijke bestaan van steden (1990). Rita Vandeperre maakte een selectie uit de 3 boeken en brengt de poëzie tegen een achtergrond van passende foto’s.
“Ontmoetingen” is een initiatief van Bibliotheek Beersel, Davidsfondsafdelingen Alsemberg, Beersel, Lot, 11.11.11.-comité , met medewerking van de dienst cultuur Beersel, de Beerselse cultuurraad en met steun van het gemeentebestuur Beersel. Toegangskaarten (7€ + 1 drankje) kunnen vanaf 15/08 gekocht worden in
Bib Beersel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gemeentelijke bibliotheek Beersel
Brusselsesteenweg 77
1652 Alsemberg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 15 november 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Gemeentelijke bibliotheek Beersel
Contact bibliotheek@beersel.be
02/359.16.26
Links
Trefwoorden Beersel, BibliotheekBeersel, HomepageBibliotheekBeersel, HomepageBeersel, UiTinMijnRegio