U bent hier:

Ontdek Vooruit van torens over scènes tot loges

+1 punt

Begeleide uitstap of rondleiding Erfgoed

Achter de iconische gevel van Vooruit schuilen - zo beweert men toch - 367 ruimtes en nog veel meer verhalen. De slemppartijen van de Duitse bezetters, het beruchte concert van Nirvana, de adoptie van de kinderen van de Spaanse burgeroorlog, een snoepwinkel die vervelt tot open atelier, het teruggevonden glas-in-loodplafond,… Het rijtje anekdotes en straffe verhalen is haast eindeloos.
Zin om nog meer te horen? Ontdek dan zelf het Vooruit-gebouw tijdens Open Monumentendag, tijdens een van de rondleidingen. Onze ervaren gidsen loodsen je door de turbulente geschiedenis van een van Gents meest iconische gebouwen. Van back- tot frontstage, van toren tot kelder: op elk verdiep en in elk hoekje is er wel een verhaal of anekdote te vertellen. Naast de gekende zalen zoals de Theater- en Concertzaal beland je ook op plekken waar bezoekers normaal niet komt: repetitieruimtes, backstage, de zolder en natuurlijk het torentje met prachtig uitzicht op Gent.

Rondleidingen

* 10:00 -> Twee groepen van 25 mensen
* 11:00 -> Twee groepen van 25 mensen
Er zijn geen tickets op voorhand beschikbaar. Inschrijven doe je ter plekke en gratis aan de balie. First Come = First Served!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar VOORUIT
sint pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 8 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Trefwoorden Ontdek, Herbestemming en restauratie, Europees thema, Privéwoning, Brochure gratis, beschermd monument, Open Monumentendag 2019, omd-2019-official, Europees thema - kunst en entertainment

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS