U bent hier:

Onmisbaar veraf

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Beperk je nauwe contacten.’ Het is één van de maatregelen tegen het coronavirus. Het project Onmisbaar veraf van Cultuurtuin WAAS overbrugt de fysieke afstand in woord en beeld. Tien verschillende illustraties en gedichten zijn vanaf 1 september op prominente plaatsen te zien in de tien Wase gemeenten.
We leven in een tijd van mondmaskers, bubbels en social distancing. Samenleven is niet meer wat het was. We missen en verlangen, aanvaarden of rebelleren. We zijn emotioneel geraakt.
Cultuurtuin WAAS koppelde 10 dichters en illustratoren aan elkaar en vroeg hen om creatief uiting te geven aan hoe we nu (moeten) samenleven. Vanaf 1 september worden de resultaten zichtbaar in alle Wase gemeenten. Elke gemeente toont een ander beeld op een andere manier. Als affiches in de gemeentelijke instellingen, als banner op een prominente plaats, soms tot voor het vensterraam van de bewoners.

Er zijn werken te zien van Lies Van Gasse (Beveren), Poetry Pigeon en Jelle Meys (Sint-Niklaas), Sarah Moens en Babs Raedschelders (Kruibeke), Sofie De Moor en Joris Ongena (Lokeren), Frank Pollet en Sofie Nachtegael (Waasmunster), Paul Vereecken en Ellen De Vos (Sint-Gillis-Waas), Norbert De Beule en Jaco De Maesschalck (Stekene), Myriam Mestiaen (Moerbeke), Fikry El Azzouzi en Claudia Verhelst (Temse), Nelle De Maeyer en Pieter De Decker (Zwijndrecht).
Volg het project vanaf 1 september op https://www.facebook.com/CultuurtuinWAAS

In samenwerking met Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht. Cultuurtuin WAAS werkt onder de vleugels van Interwaas.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC De Route
Stationstraat 201
9170 Sint-Gillis-Waas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 24 september 2020 tot 30 december 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Organisatie gemeente Sint-Gillis-Waas
Trefwoorden CultuurtuinWAAS, cultuurtuin waas, poëzie