U bent hier:

ONLINE Sevillana's op zondag voor starters (voorjaarsreeks)

Cursus of workshop Volksdans en werelddans

Tijdens deze lessenreeks leren startende flamencodansers de vier coplas aan. Absolute starters die inhaken voor de tweede reeks, plannen best wat extra huiswerk in voor de basispas en de eerste copla.
(Na de sessie voor starters vinden doorwerklessen plaats voor beginners met ervaring en lessen bata de cola met variaties voor (half)gevorderden.)

SCHRIJF IN
Via uw docente Selene Anneroza: +32 470 61 60 21, seleneanneroza@hotmail.com
Prijs voor de reeks van 4 lessen: 55 euro.
(Nieuwe lessenreeksen van telkens 4 lessen starten weer 2020)

De sevillana is een feestelijke folkloredans die aanleunt bij flamenco. Het aanstekelijke ritme, de kleurrijke klederdracht, de (relatief) eenvoudige choreografie en het zuiderse temperament maken het dansen van sevillana's onweerstaanbaar. De maat is 6/8 en er is een strakke choreografie die bestaat uit vier coupletten (coplas) met een vast aantal maten.

De huidige sevillana's zijn het resultaat van een eeuwen durende evolutie van traditionele Spaanse muziek en zigeunerelementen. De naam ontstond in de 19de eeuw, toen de Feria van Sevilla voor het eerst plaatsvond. Tegenwoordig vormt de koppeldans een vast onderdeel van de ferias (feestelijke jaarmarkten) en romerias (bedevaarten) in Zuid-Spanje. Waarbij veel mensen sevillana's zingen en dansen in traditionele kleding.

DOCENTE
Selene Anneroza Driessen is een professionele flamencodanseres en choreografe met een achtergrond van hedendaagse dans. Plezier en persoonlijke groei zijn uitgangspunt in haar lessen en workshops. Ze kreeg haar scholing in Sevilla bij bijzondere artiesten als Belen Maya, Maria Moreno, La Lupi, Pastora Galvan, Leonor Leal, Andres Marin, Ursula Lopez en Patricia Guerrero.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Danshuis Volmolen
Volmolenstraat 11
3680 Opoeteren (Maaseik)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 26 januari 2020 tot 31 mei 2020
Prijs
Basistarief: 55,00 €
€ 55,0
Reservaties
Organisatie Danshuis Volmolen
Trefwoorden flamenco, Flamenco folklore, Flamenco koppeldans