U bent hier:

Online Roadshow 'Poëzie lezen en begrijpen'

Lessenreeks Poezie

Wil je je tijdens de Poëzieweek écht verdiepen in poëzie? Schrijf je dan gratis in voor de Roadshow van Poëziecentrum en wij sturen je de link door waarmee je op 02/02 deze cursus online kan volgen!
Wat betekent een gedicht precies en waarin verschilt het van een verhaal of een theatertekst? Van welke poëtische hulpmiddelen bedient een dichter zich en hoe kan je die interpreteren? Hoe raak je wijs uit het kluwen van dichters en stromingen uit de poëziegeschiedenis van de twintigste eeuw?

Deze introductiecursus bestaat uit twee delen. Enerzijds krijgen de deelnemers aan de hand van tal van voorbeelden tips mee om gedichten te lezen en zoveel mogelijk betekenis te geven aan de teksten. Anderzijds biedt deze cursus een beknopt overzicht van de verschillende poëziestromingen uit de twintigste eeuw in Vlaanderen en in Nederland.

De Roadshow wordt verzorgd door enthousiaste medewerkers van Poëziecentrum.

bibliotheek@schoten.be
03/680 17 10
aan balie of infopunt in de bib

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Braembibliotheek
Sint-Cordulaplein 13
2900 Schoten

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 2 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact bibliotheek@schoten.be
036801710
Trefwoorden poëzie, workshop, bibliotheek, gedichten, lezen, roadshow, huisvanhetkindschoten, HomepageSchoten