U bent hier:

Online opleiding voor leerkrachten: Hoe een kleuter en lager schoolkind in rouw ondersteunen?

Cursus of workshop Opvoeding

Online opleiding voor leerkrachten kleuter en lager onderwijs: hoe een kleuter en leerling schoolkind in rouw ondersteunen?
Deze online opleiding wordt tweemaal gegeven:
- Dinsdag 1 december 2020 en
- Maandag 18 januari 2021.

Door de coronamaatregelen en de onduidelijkheid die dit met zich meebrengt laten we de opleiding online doorgaan. Zo weten we zeker dat de opleiding hoe dan ook kan doorgaan.
De inhoud en aanpak blijft hetzelfde. Net als in onze opleidingen in ‘real life’ kom je ook nu alles te weten wat rouw is, hoe kinderen rouwen en hoe je concreet kinderen in rouw kan ondersteunen.

Je krijgt de laatste nieuwe inzichten mee.
Gesterkt met deze theoretische kennis doorlopen we het rouwproces. We staan dus stil bij de beleving van rouw bij kinderen en hun ontwikkelingsniveau:
- van 2,5 tot 4 jaar;
- van 4 tot 6 jaar;
- van 6 tot 9 jaar;
- van 9 tot 12 jaar;
- van 12 tot en met 14 jaar;

Na het volgen van deze opleiding zal je niet alleen de leerling in rouw kunnen ondersteunen, maar ook de hele klas/groep!
Tijdens de opleiding krijg je een theoretische houvast en werkvormen mee waar je onmiddellijk mee aan de slag kan, ook preventief. Toch is het vooral de bedoeling dat we vanuit jouw realiteit werken. We gebruiken altijd casussen vanuit het werkveld. Maar als het kan vragen we iedere deelnemer een casus door te sturen waar je met de handen in het haar zit of waar je meer uitleg over wilt. We bundelen alle casussen en vertrekken vanuit jouw realiteit als leerkracht en/of medewerker in de school. Doorheen de dag stemmen we zowel de training als de theorie af op de ingestuurde casussen waardoor je concreet aan de slag kan gaan.

Ook krijg je de zeer volledige syllabus mee. Het telt meer dan 100 pagina’s en omvat naast een theoretische houvast en concrete tips ook het volgende:
- Een draaiboek (stappenplan)
o Wat bij overlijden leerling?
o Wat bij overlijden van een dierbare?
o Wat bij overlijden van een collega (leerkracht)?
o Hoe een klas voorbereiden op en begeleiden naar de begrafenis
- Moeilijke vragen. We kunnen ons voorstellen dat je soms niet weet wat je kan zeggen als leerlingen afkomen met moeilijke vragen. Daarom bundelden we 14 moeilijke vragen en gaven we er antwoord op. Enkele voorbeelden van moeilijke vragen zijn: Hoe lang duurt dood zijn? Is dood zijn zoiets als slapen? Ik heb geen afscheid kunnen nemen. …
- Overzicht van lesmateriaal per leeftijd (kleuter, 6 tot 8/9 jaar, 8/9 jaar tot 12 jaar en 12 tot 14 jaar): boeken, muziek, films
- 16 lesideeën.


Lijkt dit iets voor jou? Schrijf je dan in door een bericht te sturen naar info@rouwenverliesVlaanderen.com.

Wil je 'Opleiding 1/12' of ‘Opleiding 18/01’ in je mededeling gebruiken? Zo weten we onmiddellijk voor welke opleiding je je wilt inschrijven, we geven namelijk over heel Vlaanderen deze en vele andere bijscholingen.

We werken in kleine groepjes, de plaatsen zijn beperkt.

De opleiding kost 115 euro, daarin zit: de syllabus, werkvormen, een goede dosis zelfvertrouwen en een goed gevulde rugzak met kennis waarmee je direct aan de slag kan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Rouw en verlies Vlaanderen
Eigenhaardstraat 17
8870 Izegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 115,00 €
€ 115,0
Organisatie rouw en verlies Vlaanderen
Contact info@rouwenverliesVlaanderen.com
0497/202.181