U bent hier:

Online opleiding: Jongeren in rouw ondersteunen

Lessenreeks Persoon en relaties

Online opleiding: Jongeren in rouw ondersteunen
In deze opleiding kom je alles te weten wat rouw is, hoe jongeren rouwen en hoe je concreet jongeren in rouw kan ondersteunen.
Je krijgt de laatste nieuwe inzichten mee.

Gesterkt met deze theoretische kennis doorlopen we het rouwproces. We staan dus stil bij de beleving van rouw bij kinderen en hun ontwikkelingsniveau:

- van 12 tot en met 14 jaar;

- van 14/15 jaar tot 18+

Na het volgen van deze opleiding zal je niet alleen de leerling in rouw kunnen ondersteunen, maar ook de hele klas/groep!

Tijdens de opleiding krijg je een theoretische houvast en werkvormen mee waar je onmiddellijk mee aan de slag kan, ook preventief. Toch is het vooral de bedoeling dat we vanuit jouw realiteit werken. We gebruiken altijd casussen vanuit het werkveld. Maar als het kan vragen we iedere deelnemer een casus door te sturen waar je met de handen in het haar zit of waar je meer uitleg over wilt. We bundelen alle casussen en vertrekken vanuit jouw realiteit als leerkracht en/of medewerker in de school. Doorheen de dag stemmen we zowel de training als de theorie af op de ingestuurde casussen waardoor je concreet aan de slag kan gaan.

Ook krijg je de zeer volledige syllabus mee. Het telt meer dan 100 pagina’s en omvat naast een theoretische houvast en concrete tips ook het volgende:

- Een draaiboek (stappenplan)

o Wat bij overlijden leerling?

o Wat bij overlijden van een dierbare?

o Wat bij overlijden van een collega (leerkracht)?

o Hoe een klas voorbereiden op en begeleiden naar de begrafenis

- Moeilijke vragen. We kunnen ons voorstellen dat je soms niet weet wat je kan zeggen als leerlingen afkomen met moeilijke vragen. Daarom bundelden we 14 moeilijke vragen en gaven we er antwoord op. Enkele voorbeelden van moeilijke vragen zijn: Hoe lang duurt dood zijn? Is dood zijn zoiets als slapen? Ik heb geen afscheid kunnen nemen. …

- Overzicht van lesmateriaal per leeftijd (12 tot 14 jaar, 14/15 jaar tot 18+): boeken, muziek, films

- 16 lesideeën.

De opleiding start om 9u30 en duurt tot (maximum) 15u en kost, uiteraard met de syllabus inbegrepen, 115 euro.

We geven deze en tal van andere opleidingen over heel Vlaanderen en nu ook online. Wil je daarom 22/01 of 08/02 in je mededeling gebruiken? Zo weten we over welke opleiding het gaat en voor welke je wilt inschrijven.

Interesse of je inschrijven? Stuur een mail naar info@rouwenverliesVlaanderen.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar De drie gezellen
Mentenhoekstraat 4
8870 Izegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 8 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 115,00 €
€ 115,0
Organisatie rouw en verlies Vlaanderen
Contact info@rouwenverliesVlaanderen.com
0497 202 181