U bent hier:

Online lezing: verborgen verhalen van de Brugse Poort

Lezing of congres Erfgoed

Vierkante kilometer per vierkante kilometer haalt het STAM de verborgen verhalen van de stad boven op het ritme van de tegels van onze enorme luchtfoto van de stad. De voorbije maanden was tegel G18 aan de beurt: de Brugse Poort.
In deze online lezing van Tina De Gendt ontdek je tien verhalen die wijk én stad mee gevormd hebben. Klik verder op de link om alle 10 te beluisteren.

Historica Tina De Gendt speurt voor het STAM ter plaatse naar verhalen en anekdotes samen met buurtbewoners en enthousiastelingen. Ze tekent vergeten verhalen op en spoort verloren archieven op in de zoektocht naar 'hidden histories’.

Deze lezing zou normaal doorgaan in de bibliotheek van de Brugse Poort, maar door het coronavirus maakte Tina een online versie van haar lezing. Opgedeeld in een korte inleiding (10 minuten) en tien korte verhalen (van telkens ongeveer 3 minuten). Zo kan iedereen er nu van meegenieten!

Heb je de smaak te pakken? Wil je meer weten of meer zien? Hou dan de website van het STAM in de gaten want er komt nog meer aan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar STAM Stadsmuseum Gent
Godshuizenlaan 2
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie STAM Stadsmuseum Gent
Trefwoorden 9000online, bevestigd2020, online

Heb je al een museumpas?

Met een museumpas kun je naar meer dan 180 musea in België!

Ontdek 'm hier