U bent hier:

Online lezing: SOS: Eerste hulp bij cyberpesten & sexting

+1 punt

Sexting begint vaak vanuit liefde: mekaar opwindende berichtjes of foto’s sturen. Maar soms gaat het mis en worden foto’s verspreid naar vrienden of onbekenden die er niets mee te maken hebben. Dan gaat sexting over in cyberpesten. 22% van de jongeren geeft aan ooit eens slachtoffer te zijn geweest van cyberpesten, en 14% erkent zich als (sporadisch) dader.
Wat is cyberpesten eigenlijk? Welke vormen kan het aannemen? Is het een verlengde van het pesten op de speelplaats? Of kan het er ook volledig los van staan? Maar vooral: wat kan je doen als jouw kind wordt gecyberpest? Of wat als jouw kind anderen cyberpest? En wat als je (kind) het allemaal ziet gebeuren? In deze lezing krijg je een antwoord op bovenstaande vragen en tips om signalen op te vangen en actie te ondernemen.

Bert Pieters was als tiener slachtoffer én dader van pesten en onderzoekt nu hoe online haat werkt en wat je eraan kunt doen. Hij geeft onder de naam Digisaurus lezingen voor ouders, leerkrachten en andere opvoeders die zich soms een 'dinosaurus' voelen in de digitale leefwereld van kinderen en jongeren. Riete Neuckermans - psychologe en seksuologe uit Ninove - is aanwezig als gastspreker.

Opgelet: door de alsmaar stijgende coronacijfers zal deze lezing enkel online plaatsvinden.

Hoe deelnemen?
1. Vul ten laatste 25 november het inschrijvingsformulier in: https://forms.gle/xHMKcbqf1WuLkSN27.
2. Je ontvangt van ons vervolgens tijdig een link naar Teams om deel te nemen aan de lezing.

Deze lezing is een initiatief van het regionaal samenwerkingsverband BibArt (www.bibart.be) en kadert binnen het project mediawijsheid.

Ter info: achteraf kan er een vormingsattest verkregen worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar online
nvt
9400 Ninove

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 30 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie BibArt
Trefwoorden georganiseerddoorbibninove, georganiseerddoorbibart, bibart

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS