U bent hier:

Ondergrondse schatten in Schellebelle

Lezing of congres Geschiedenis

Sporen uit de Brons- en IJzertijd gevonden in Schellebelle.
Een verslag van de archeologische opgravingen aan de Bellekouter.
Zoals bij alle infrastructuurwerken vereist is, werd bij de aanleg van het nieuwe sportcomplex De Cirkel op wat vroeger De Trompe werd genoemd (tussen Hoekstraat, Bellekouterlaan en Pijpoelstraat) een archeologisch vooronderzoek ingesteld.
Daarbij kwam aan het licht dat zich in de ondergrond sporen van een reusachtige grafcirkel - een van de grootste in Europa - bevonden.
Deze vondst werd uitvoerig gedocumenteerd en bewijst dat er twee- tot vierduizend jaar geleden al bewoning was in de streek.

In het kader van de Nachten van de Geschiedenis organiseert Davidsfonds Schellebelle op dinsdag 23 maart 2021, om 20 uur, een webinar waarin
Jeroen Vanhercke, de archeoloog die de opgravingen leidde, in woord en beeld uitvoerig verslag komt uitbrengen van de activiteiten en de bevindingen.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk om deze online voordracht te kunnen bijwonen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar ONLINE
Dorp
9260 Schellebelle (Wichelen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 23 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Davidsfondsleden: 8,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie Davidsfonds Schellebelle
Contact dfschellebelle@skynet.be