U bent hier:

Onder Ons met Erwin Mortier & Peter Verhelst - Schrijven is een kunst en een metier.

+1 punt

Schrijven is een kunst en een metier. Een rasauteur weet vanuit elk idee een tekst te creëren die het publiek in vervoering brengt, een boodschap meegeeft of stilistisch bijdraagt aan de wereld van het boek. Tijdens ‘Onder Ons’ nodigen we twee auteurs uit die schrijven tot een bijzondere discipline verheffen. Erwin Mortier laat zijn geliefde Marcel opnieuw opleven in “De onbevlekte”. Peter Verhelst sprokkelde zinnen en woorden aan zeeën en oceanen, op bergen en in onze politiek en schiep zo een nieuwe “Zon”.
Erwin Mortier wierp zich ruim twintig jaar geleden met verve de literatuur in met zijn debuut Marcel. Sindsdien volgde nog een stapel romans en dichtbundels die door vele liefhebbers worden gesmaakt en die uitblinken in hun uitgepuurde stijl. In “De onbevlekte” keert Marcel na lange afwezigheid terug naar huis om een verzwegen verleden te doorbreken en uit te vinden waarom hij de naam draagt van zijn oom die aan het oostfront is gesneuveld. Een roman waarin de Vlaamse klei wordt omgewoeld om het duistere verleden aan het licht te brengen én die de complexiteit van liefhebben bevestigt.

Peter Verhelst schrijft aan een tempo dat nauwelijks te volgen valt. Je kan de klok erop instellen dat er elk jaar wel nieuw werk verschijnt, of het nu roman, dichtbundel, beeldverhaal of theater is. Wat zeker is, de productie van dit schrijfbeest boet alvast niks aan kwaliteit in. Verhelst schrijft op gevoel en dat gevoel zit duidelijk goed. In zijn nieuwste dichtbundel “Zon” laat hij het lyrische samengaan met het scherpe. De beeldrijke wereld, zowel als de lelijke kanten van de politiek. Hij uit daarin in een nieuw engagement, omdat onze tijden daarom vragen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar KAAP | Vrijstaat O.
Koning Boudewijnpromenade 10 (zeedijk)
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 24 mei 2020
Prijs
Basistarief: 10,00 €; voorverkoop: 7,00 €

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Oostende: € 2,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie KAAP
Contact info@kaap.be
Trefwoorden KAAP, jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS