U bent hier:

On Racial Authenticity - Julian Warner

Raciale authenticiteit is gebaseerd op essentialistische noties van ras en etniciteit. In deze talk vertrekt antropoloog en kunstenaar Julian Warner vanuit zijn etnografisch onderzoek naar de toestand van zwarte werknemers in de Duitse culturele sector, om het te hebben over dit samengaan van racistisch discours, progressieve politiek en neoliberale koopdrang.
Raciale authenticiteit is gebaseerd op essentialistische noties van ras en etniciteit. Tegelijk beschrijft het de manier waarop we identiteit, autobiografie, praktijk en lichaam versmelten in de poging onze subject-positie te claimen. Het toont aan hoe geracialiseerde mensen spreken met autoriteit, in de strijd tegen discriminatie en exclusie. In deze talk vertrekt antropoloog en kunstenaar Julian Warner vanuit zijn etnografisch onderzoek naar de toestand van zwarte werknemers in de Duitse culturele sector, om het te hebben over dit samengaan van racistisch discours, progressieve politiek en neoliberale koopdrang.

Info

Waar Kaaistudio's
O-L-V van Vaakstraat 81
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
02-201.59.59
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS