U bent hier:

On moonlight and rain

Concert Klassieke muziek Pop en rock Folk en wereldmuziek

Het Antwerpse trio The Golden Glows specialiseerde zich het voorbije decennium in lang vervlogen americana: populaire muziek uit de jaren ’20, gevangenisliederen uit de jaren ’30, proto-blues, vroege jazz of stokoude folktraditionals.

B.O.X is geen onbekende in CCHA: met White chalk/Amnesiac rond de muziek van PJ Harvey en Radiohead (2012), Sága met Dez Mona (2013) en You us we all met Shara Warden van My Brightest Diamond (2013) stonden ze al vaker op ons podium.

On moonlight and rain werken ze met de IJslandse producer/componist Valgeir Sigurðsson (oprichter van Bedroom Community, producer van o.a. Björk en Bonnie Prince Billie, eerder live in CCHA in 2010).

Dit feeëriek, sterk visueel totaalspektakel heeft een dubbele inspiratiebron. Japan en zijn geestenrijk enerzijds, met songs gebaseerd op Tales of moonlight and rain van de 18de-eeuwse auteur Ueda Akinari. Een oeroude vorm van entertainment anderzijds: de toverlantaarn of laterna magica, een voorloper van de cinema. De Belg avant la lettre Étienne Gaspard Robert, alias ‘Robertson’, maakte in de vroege 19de eeuw in heel Europa furore met zijn fantasmagorie of 'kunst om spoken te laten spreken'.

Het resultaat? Negen epische songs waarbij eeuwenoude barokklanken een robuuste moderne basis krijgen van bas, drums, gitaar en vibrafoon met centraal daarin de warme driestemmige harmonieën.

Info

Waar Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 29 november 2017
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Hasselt
Contact kaartverkoop@ccha.be
Trefwoorden hasselt, limburg, Toerisme, Yokoso, AMP