U bent hier:

On Manipulation - Masterclass over manipulatie in film en muziek

+1 punt

Film Cursus of workshop Meerdere kunstvormen Meerdere filmgenres

Aan de hand van een aantal scènes uit hun recente filmproject Arise, kijken Lotte Geeven en Yeb Wiersma naar de mechanieken die achter de (on)bewuste manipulatie schuilgaan.

Kunstenaars Lotte Geeven en Yeb Wiersma nodigen je uit om samen met componist Kaveh Vares de betekenis en het gebruik van manipulatie in film en muziek te ontleden. Aan de hand van een aantal scènes uit hun recente filmproject Arise, kijken ze naar de mechanismen die achter de (on)bewuste manipulatie schuilgaan. Welke stijlmiddelen en strategieën in beeld en geluid ‘tweaken’ de realiteit? Hoe bespeel je de blik en de emotie van de kijker? Wat is de kracht en het gevaar van het ‘verdraaien’? Welke positie neem je in wanneer de grens tussen ‘waar’ en ‘niet waar’ steeds schimmiger wordt? Aansluitend kan je de eerste montageversie van Arise in preview bekijken.

praktisch

De Masterclass is voor iedereen toegankelijk en start om 13:30. De voertaal is Engels. Om 16:00 vindt een toonmoment van de eerste edit van Arise plaats. De kortfilm duurt ongeveer een half uur.

Info

Waar kunstencentrum nona - oude zaal
Begijnenstraat 19
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 14 december 2019
Prijs
basis: 10.00 €;UiTpas kansentarief: 2.00 €;reservatie: 0.00 €

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: € 2,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie kunstencentrum nona
Contact info@nona.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS