U bent hier:

Omgaan met hoogsensitieve kinderen

Lezing of congres Opvoeding

Een lezing voor ouders, leerkrachten en opvoeders over hoogsensitieve kinderen
Een hooggevoelig kind is meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. Deze kinderen hebben een extra gevoelig centraal zenuwstelsel.

Elk ogenblik van de dag doen we indrukken op, staan we bloot aan allerlei prikkels, die we waarnemen met al onze zintuigen. Smaken, geuren, geluiden, bewegingen, kleuren, vormen, sferen, ... zijn allemaal prikkels die de meeste mensen op een min of meer bewuste manier verwerken. In combinatie met onze huidige snelle, prestatiegerichte maatschappij hebben hooggevoelige kinderen meer dan gemiddeld tijd nodig om deze indrukken te verwerken. Gedrags-, leer- en sociale problemen kunnen hieruit voortvloeien.

Hoe herken je een hooggevoelig kind? Wat zijn de kenmerken, hoe ga je ermee om? Er worden praktische tips gegeven en er is ruimschoots tijd voorzien om vragen te beantwoorden.

Ilse Van den Daele is reeds 12 jaar oprichter en voorzitter van HSP Vlaanderen VZW en auteur van het boek ‘Mijn kind is hooggevoelig’ (Lannoo). In heel Vlaanderen gaf ze reeds talloze lezingen, organiseert ze jaarlijks de succesvolle kinderkampen ‘Groeikracht’, en maakt ze deel uit van de begeleiding

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Het koetshuis
Abijstraat
9500 Geraardsbergen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 20 september 2017
Prijs
Basisprijs: € 3.00
€ 3,0
Reservaties
Organisatie Openbare bibliotheek Geraardsbergen