U bent hier:

Omgaan met (hoog)sensitieve en wilskrachtige kinderen, thuis en op school

Cursus of workshop Opvoeding

Heel wat (hoog)sensitieve kinderen hebben naast een grote gevoeligheid ook een ijzersterke wil. Ze zijn enthousiast, nieuwsgierig en avontuurlijk maar tegelijk ook vaak overstuur en prikkelbaar. Als ze overprikkeld zijn hebben ze het vaak moeilijk om zelf terug rustig te worden. Emotionele uitbarstingen en moeilijk inslapen of doorslapen zijn dan het gevolg. Deze ‘vurige kinderen’ stellen hun opvoeders (ouders, leerkrachten) voor de uitdaging om hen een gezonde balans te helpen vinden en redelijke grenzen te stellen.
Hoe kun je gevoelige en wilskrachtige kinderen het best begeleiden zodat ze kunnen uitgroeien tot sterke liefdevolle mensen? Hoe ontmijn je moeilijke situaties en verkrijg je meer harmonie?

Tijdens deze vorming worden inzichten en praktische tips doorgegeven rond het omgaan met hooggevoelige en temperamentvolle kinderen. Je wordt je ook bewust van jouw groeimogelijkheden als ouder en leerkracht. Door elkaar beter te leren kennen en begrijpen, krijg je écht contact met elkaar. Meer verbondenheid leid tot meer harmonie.

Uiteraard is er tijdens deze vorming ook ruimte voor concrete voorbeelden en persoonlijke vragen.

Door: An Michiels, coördinator bij Sensitief vzw en auteur van het boek 'De Hoogsensitiviteit Survivalgids'

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sensitive Care SCarabee, Martijn van Torhoutstraat 120 te 9700 Oudenaarde
Martijn van Torhoutstraat 120
9700 Ename (Oudenaarde)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 15,00 €
€ 15,0
Reservaties
Organisatie Sensitief vzw
Contact 0497461185
Links
Trefwoorden hoogsensitief, hoogsensitief opvoeden, hoogsensitief kind, hooggevoelig, cursus hooggevoeligheid, hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid, sensitief, anders opvoeden, opvoeden, Assertiviteit, verbindende communiatie