U bent hier:

Omgaan met (hoog)gevoelige en wilskrachtige kinderen, thuis en op school

Cursus of workshop Opvoeding

Heel wat (hoog)gevoelige kinderen hebben naast een grote gevoeligheid ook een ijzersterke wil. Ze zijn enthousiast, nieuwsgierig en avontuurlijk maar tegelijk ook vaak overstuur en prikkelbaar. Als ze overprikkeld zijn hebben ze het vaak moeilijk om zelf terug rustig te worden. Emotionele uitbarstingen en moeilijk inslapen of doorslapen zijn dan het gevolg. Deze ‘vurige kinderen’ stellen hun opvoeders (ouders, leerkrachten) voor de uitdaging om hen een gezonde balans te helpen vinden en redelijke grenzen te stellen.
Hoe kun je gevoelige en wilskrachtige kinderen het best begeleiden zodat ze kunnen uitgroeien tot sterke liefdevolle mensen? Hoe ontmijn je moeilijke situaties en verkrijg je meer harmonie?
Tijdens deze vorming worden inzichten en praktische tips doorgegeven rond het omgaan met hooggevoelige en temperamentvolle kinderen. Je wordt je ook bewust van jouw groeimogelijkheden als ouder of begeleider. Door elkaar beter te leren kennen en begrijpen, krijg je écht contact met elkaar. Meer verbondenheid leidt tot meer harmonie. Uiteraard is er tijdens deze vorming ook ruimte voor concrete voorbeelden en persoonlijke vragen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Clemenspoort
Overwale 3
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 57,00 €
€ 57,0
Reservaties
Organisatie Zorg-Saam vzw