3 okt - 24 okt
Afgelopen

Oekraïne, als grens tussen oost en west

Zaal De Kroon (naast Oud Gemeentehuis)Antwerpsesteenweg 2, 2950 Kapellen
Lessenreeks
Geschikt vanaf 18 jaar

Info

De geschiedenis van Oekraïne loopt langs grillige lijnen. Het land was deel van het Kievse Roesj, van Polen-Litouwen, van het Russische, het Osmaanse en het Habsburgse Rijk, van de Sovjetunie, van nazi-Duitsland, opnieuw van de Sovjetunie en van de landen die uit de puinhoop van die Sovjetunie ontstonden. Door die voortdurende machtswisselingen en grensverschuivingen kent Oekraïne een rijke, multiculturele en multireligieuze bevolking. Elke groep bracht immers zijn tradities mee en bouwde eigen gebedshuizen en cultuurtempels.

In de twintigste eeuw behoorde Oekraïne tot de regio die door het fascisme en het communisme in de tang genomen werd en de proeftuin was waar twee dictators hun ideologieën zaaiden. Onder andere de Joodse bevolking kreeg het hard te verduren.

Deze lessenreeks is een zoektocht naar dat Oekraïne dat in de 21ste eeuw door Poetins aanvalsoorlog opnieuw dreigt te verdwijnen achter een onoverkomelijke muur, niet-verkrijgbare visa, onmogelijk te reserveren hotels en onbegaanbare wegen. Het land met zijn prachtige landschappen en diverse culturen lag een paar decennia voor ons open,  maar misschien verandert dit opnieuw… 

Wanneer?

Evenement afgelopen
Afgelopen

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

Basistarief€ 89,00
Ledenprijs Davidsfonds€ 74,00