U bent hier:

Objecten van het Gallo-Romeins Museum: nieuwste inzichten

+1 punt

In deze lezing belichten we collectiestukken die onderzoekers van binnen en buiten het museum recent onder de loep hebben genomen. Zo kwam in juni 2020 een uniek vervloekingsplaatje uit de Romeinse periode uitgebreid in het nieuws. Het verhaal is intrigerend… In samenwerking met externe specialisten doet het museum ook onderzoek naar neolithische, doorboorde hamers die in Belgisch- en Nederlands-Limburg gevonden zijn. En de Keltische goudschat van Beringen werd in het kader van een Frans-Duits samenwerkingsproject, dat zich buigt over Keltische goudschatten, gedetailleerd bestudeerd.
Dat gebeurde ook met andere collectiestukken. Zo kom je meer te weten over Romeinse venstertralies, oogzalven en zalfpotjes, portretmedaillons, een opmerkelijk Herculesbeeldje, een papyrushouder uit Tongeren, het hout van een Merovingische emmer enz. Of hoe het verre verleden een tastbaar verhaal over mensen wordt…
Guido Creemers is conservator en Else Hartoch coördinator onderzoek van het Gallo-Romeins Museum

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Gallo-Romeins Museum
Kielenstraat 15
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 1,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Gallo-Romeins Museum
Trefwoorden museum, Tongeren, Gallo-Romeins Museum, Archeologie, erfgoed, civitas

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS