U bent hier:

NTGent // Yellow - The Sorrows of Belgium II: Rex (AFGELAST)

+1 punt

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Yellow - The Sorrows of Belgium II: Rex

1936. Een nieuwe generatie droomt van een eengemaakt rijk. Ze zijn conservatief, antiliberaal, antimarxistisch en racistisch. Léon Degrelle was één van hen. De Belgische politicus richtte in 1936 de fascistische beweging Rex op. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bracht hij het Waals Legioen op de been, een eenheid van de SS die vocht aan het oostfront. Na de oorlog, in 1945, werd Degrelle bij verstek ter dood veroordeeld. Tot 1994 woonde hij in Spanje, waar hij een nieuwe identiteit had aangenomen, gesteund door de dictator Franco. Als militair politicus staat Léon Degrelle symbool voor het opkomende fascisme dat in de jaren dertig overal in Europa de kop opstak.
In de trilogie ‘The Sorrows of Belgium’ zoomt regisseur Luk Perceval in op de exploitatie van Congo onder Leopold II in ‘Black’, de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens Wereldoorlog II in ‘Yellow’ en de terroristische aanslagen in Brussel in ‘Red’.

In de pers:

Filip Tielens over ‘Black’ (op het Werfpodium tijdens het seizoen 2018-2019): ‘Een meeslepend ritueel’. (De Standaard, 20/03/2019, ****)
 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Prijs
Basistarief: 25,00 €

€ 25,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC De Werf
Contact ccdewerf@aalst.be
053 72 38 11
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS