U bent hier:

NTGent - Familie

‘Straffe regisseur met een straf acteurskoppel met hun eigen kinderen als theater-kinderen.’
Wat drijft mensen zo ver dat ze hun eigen kinderen doden? Wat gaat er achter zo’n misdaad schuil? Welke wonden werden er geslagen? Na het internationale succes van ‘Five Easy Pieces’, een theatervoorstelling waarin kinderen het leven en de misdaden van Marc Dutroux reconstrueerden, en ‘La Reprise’, een voorstelling over de moord op homo en moslim Ihsane Jarfi in Luik, maakt Milo Rau nu het derde deel van de ‘Trilogy of Belgian Crimes’.
‘Familie’ benadert de meest onbevattelijke misdaad die een mens kan plegen vanuit een echte familie: acteurs Ann Miller en Filip Peeters staan als koppel op het podium, maar delen nu voor het eerst in hun leven de bühne met hun twee dochters, Leonce en Louisa (dertien en veertien jaar oud). Samen reconstrueren ze een familiedrama. Ze stellen daarbij het gezin als maatschappelijke constructie in vraag en volgen hen van de eerste date tot de donkerste krochten van de menselijke geest.
Milo Rau is sinds 2018 de artistiek directeur van NTGent. In zijn producties mixt hij realiteit en fictie, amateurs en professionele acteurs. Voor ‘Lam Gods’, de voorstelling waarmee hij zijn eerste seizoen bij NTGent opende, bracht hij vijftig Gentenaars samen op het podium voor een re-enactment van het befaamde paneel van de gebroeders van Eyck. Rau maakte meer dan 50 theaterstukken, films, boeken en events. Zijn producties waren te zien op alle belangrijke internationale festivals en in meer dan dertig landen. Hij viel verschillende keren in de prijzen. In 2018 ontving hij nog de ‘European Theatre Prize’.
Spel: Ann Miller, Filip Peeters, Leonce Peeters en Louisa Peeters.
Regie: Milo Rau

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultureel centrum De Leest
Sint Jorisstraat 62
8870 Izegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 14+
Prijs
Basistarief: 20,00 €
€ 20,0
Organisatie Cultuurhuis De leest
Contact info@deleest.be
051 33 76 10
Links