U bent hier:

Norbertijnenabdij Averbode

Monument Erfgoed

In 1134-1135 kwam de premonstratenzerabdij van Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jan de Doper tot stand, nu gekend als de norbertijnenabdij van Averbode. Het is niet mogelijk om de abdijgebouwen binnen vrij te bezoeken, wel kan je het voorplein en de abdijkerk bezoeken.
ZONDAGSBEZOEKEN
Elke zondagnamiddag om 15h00 kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een abdijbezoek. In zaal Antwerpen (voorplein) wordt eerst de abdijfilm 'Norbertijnenabdij Averbode' getoond en daarna begeleidt een abdijgids een rondleiding in de kerk en buiten langs de abdijgebouwen.

GROEPSBEZOEKEN
Groepen kunnen een abdijbezoek aanvragen. Zo'n bezoek start met de film 'Norbertijnenabdij van Averbode' die een open kijk biedt op het leven, de inspiratie en de inzet van de gemeenschap binnen en buiten de abdijmuren.
Daarna volgt een door een gids geleide rondleiding met een bezoek aan de abdijkerk en een buitenwandeling langs de gebouwen van abdij en uitgeverij. Er wordt toelichting gegeven over geschiedenis, activiteiten, leven en spiritualiteit van de abdijgemeenschap. Wanneer het abdijleven dit toelaat mogen kinder- en jongerengroepen ook enkele plaatsen binnenin de abdij bekijken.
Groepsbezoeken vinden plaats tussen 9h00 en 11h30 (op zondagen tot 10h30) en tussen 14h00 en 17h00. Enkel volwassenen dienen een vergoeding van 2,00 euro te betalen (minimum van 20,00 euro).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Norbertijnenabdij Averbode
Abdijstraat 1
3271 Zichem

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • Maandag - zondag
Prijs gratis
Contact +32 13 780440
Trefwoorden Zichem