U bent hier:

Non Stop Vlucht

+1 punt

Sommige mensen zijn noodgedwongen op de vlucht. Of ze nu vluchten omwille van hun levensbeschouwing, identiteit, seksuele geaardheid of mening, het gaat erom dat ze een veilige plek zoeken. En net dat blijkt vandaag ontzettend moeilijk te zijn. Eén avond lang schetsen we hoe het is om te moeten vluchten. Drie pakkende verhalen in Het Geuzenhuis, verteld door de mensen die het zelf meemaakten.
Met Fauzia Ilyas, een Pakistaanse ex-moslima die in 2012 de Atheist & Agnostic Alliance Pakistan oprichtte. Door haar atheïsme verloor ze alle contact met haar dochter, kreeg ze doodsbedreigingen en dreigde ze te worden opgepakt voor godslastering. In 2015 kreeg ze asiel in Nederland. Haar verhaal is typerend voor wat veel ongelovigen wereldwijd overkomt. Terwijl vrijheid van godsdienst een mensenrecht is, riskeren juist ongelovigen discriminatie en vervolging. Fauzia vertelt haar indringende verhaal en legt uit waarom ze alles over heeft voor vrijheid.

Ousainou Jawara is een voormalige bodyguard van de president van Gambia, en vluchtte om politieke redenen naar België. Hier kwam zijn ervaring als bodyguard hem goed van pas toen hij erin slaagde een hele dievenbende op te rollen nog voor de politie ter plaatse kwam.

Een derde getuigenis komt van een medewerker van VZW Humain, een groep vrijwilligers die humanitaire hulp verlenen aan mensen in vluchtelingenkampen en opvangcentra.

Verder kan je kijken naar een fototentoonstelling over de vluchtelingenkampen in Noord-Frankrijk, de kortfilm ‘Memories of Home’ of de documentaire ‘Onder ongelovigen’, over atheïsten die discriminatie en vervolging riskeren. Op ons terras bieden we een proteïnerijke maaltijd zoals die ook geschonken wordt in de vluchtelingenkampen van Duinkerke en Calais.
Deze avond wordt u gebracht door Het Geuzenhuis in samenwerking met vzw Humain, RELAAS en UNIA. Alle opbrengsten gaan naar vzw Humain.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar VC Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Het Geuzenhuis
Trefwoorden asiel en migratie, vluchteling, klimaat

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS