U bent hier:

Nocturne

In kleine groepjes ga je op culturele ontdekking in het feeëriek verlichte Brilschanspark. Al wandelend door het donker, langs kaarsen en vuurinstallaties, kom je op plekken waar zowel opkomend talent als gevestigde waarden zich tonen. Muziek, vertellingen, dans … verschillende genres komen aan bod.
Op het programma:

Bart Cannaerts - 'Proberen in het donker'
Het is ondertussen bijna vijf jaar geleden dat Bart Cannaerts nog eens een avondvullende voorstelling maakte. En dat vindt Bart eigenlijk veel te lang geleden. Hij staat dan ook te popelen om te beginnen prutsen aan iets nieuws. En die prutstocht begint hij op de nocturne. Want waar kan je beter iets stiekem uit proberen dan in het donker? Kraakverse verhalen, splinternieuwe gedachten, pasgeboren grappen en misschien zelfs een net ontsproten lied. Spannend!

De Nwe Tijd – ‘Heimat 3 / How to build a home?’
De Nwe Tijd brengt op de nocturne een fragment uit de voorstelling ‘Heimat 3’. Ze gaan hierbij op zoek naar James Wood. Een jongen uit Engeland die in 2016 een bericht plaatste op YouTube onder het liedje ‘to build a home’. Zijn beste vriend had zelfmoord gepleegd en had hem die avond 3 keer proberen te bellen. Maar James nam niet op omdat hij op zijn nieuwe Playstation zat te spelen. De volledige voorstelling is te zien in ccBe op 29 mei.

Ephy – Small Things And Bigger Nothings
Multi-instrumentalist en theatermuzikant Ephraim Cielen is een van die verborgen schatten uit de Antwerpse muziekscene, Hij werkt al jaren samen met Ellen Schoenaerts en Liesa Van Der Aa. Die laatste coproducete samen met Alex Fostier (Rosas, Ictus Ensemble) en Cielen zijn debuut album ‘Small Things And Bigger Nothings’ onder de noemer ‘Ephy’.
Hij bezingt de melancholie met een warm en dromerig stemgeluid. Indiepop met gitaarspel vol verrassende wendingen en scherpe kantjes gemengd met instrumentaal experiment.

Moving Fire Arts – ‘Coeur en Feu‘
Coeur en Feu is een nieuw spektakel van MFA AcroDance On Fire producties. Deze voorstelling wordt opgevoerd door een groep artiesten met verschillende professionele achtergronden, en omvat elementen van partnering dans, acrobatiek en vuureffecten.
“Waar Harmonie een illusie blijkt te zijn en verandert in verwoesting. Er ontstaat een zoektocht naar nieuwe balans, waar synergie wordt gebouwd door individuele verschillen”. Coeur en Feu nodigt je uit in een wereld van energetische interacties, rauwe schoonheid en pure magie.

Nico Boon – ‘Komt op, gaat af’
In 2002 vindt Nico op een rommelmarkt een boek met foto’s van oorlogsgeweld. De zoektocht naar het leven van de fotografe zet hem op het spoor van een groter verhaal waarin verschillende levens elkaar kruisen. Voor de nocturne brengt Nico in preview een tekstfragment uit het materiaal dat zal leiden tot de voorstelling ‘Komt op, gaat af’. Op 24 en 25 januari in première te zien in ccBe.

Pigeon – ‘Duiventil’
Een hoogst origineel concept: de kleinste concertzaal ter wereld! Pigeon in een sprookjesachtige muzikale kijkdoos. Je ziet een duiventil, je hoort Pigeons pianoverhalen, maar als je echt binnen piept, beland je in ‘de kleinste concertzaal ter wereld’.

Yassin Mrabtifi – ‘From Molenbeek with Love’
Yassin Mrabtifi brengt popcultuur, hedendaagse dans, film, gevechtskunsten en hiphop samen in zijn werk. ‘From Molenbeek with Love’ is zijn eerste soloperformance als choreograaf én danser. Verwacht je aan een mengeling van urban, hedendaagse dans en stand-up comedy. De volledige voorstelling is in ccBe te zien op 30 maart.

Yousra Benfquih
Naast een liefde voor het recht, koestert mensenrechtenjuriste/ doctoraal onderzoekster Yousra Benfquih een grote passie voor het schrijven. Dansend tussen humor en ernst, zwaarte en lichtheid, raakt ze aan thema’s die gaan van racisme tot worteltaart. Ze schuwt, de woorden van Chimamanda Adichie indachtig, slechts één ding: ‘the single story’.

Info

Links
Waar Brilschanspark
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 15 september 2018
Prijs
vvk: 12.00 €; kassa: 14.00 €; Kansentarief: 2.00 €
€ 12,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie ccBe - Cultuurcentrum Berchem
Trefwoorden ccBe, cultuurcentrum berchem, nocturne, brilschans by night, brilschanspark, muziek, theater, buurt, culturele ontdekking, feeëriek, vuurmeesters