U bent hier:

Nieuwjaarsreceptie vzw Heemkundekring Zwalm

Wij nodigen jullie hierbij vriendelijk uit op de nieuwjaarsreceptie met voordracht “Vroeger was alles anders” die doorgaat in “De Munk” op vrijdagavond 17 januari 2020 om 19:30 uur.
Wil je erbij zijn, schrijf dan tot uiterlijk 10 januari in op het secretariaat via email bij bestuur@heemkundekingzwalm.be of telefonisch op 055/497304 of sms of bel naar 0498/639940. Wegens de beperkte plaats sluiten we af bij 100 inschrijvingen. Voor leden is de voordracht gratis, voor niet-leden 15 euro.
We nodigden historicus, auteur en spreker Korneel De Rynck uit die ons zal komen vertellen over de tijd van toen en dan vooral over de golden sixties. Tijdens de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58? Wat aten de mensen toen? Hoe wasten ze zich? Hoe verplaatsten ze zich, en hoe vulden ze hun schaarse vrije tijd in? De Rynck dook in het verleden en schreef er het boek “Vroeger was alles anders” (2018) over. Deze lezing, gebaseerd op het boek, brengt het leven in de jaren vijftig helemaal terug, met tal van oude foto’s en beeldfragmenten. We zijn er zeker van dat ook voor velen onder ons deze tijd weer zal herleven en we ons zullen kunnen terugvinden en tal van anekdotes.

Van harte welkom, we hopen u te mogen verwelkomen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC De Munk
Sportlaan
9630 Zwalm

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 17 januari 2020
Prijs
Basistarief: 15,00 €
€ 15,0
Organisatie Heemkundekring "De Zwalm"