U bent hier:

Nieuwjaarsconcert - Casco Phil

Concert Klassieke muziek

2018 is voor CASCO Phil een feestjaar! 10 jaar geleden, in 2008 speelde dit unieke orkest namelijk hun allereerste concert. Intussen legden ze een schitterend parcours af en genieten ze van een stevige reputatie in binnen- en buitenland, tot zelfs in het concertgebouw van Amsterdam.
We zetten 2018 dan ook samen bijzonder feestelijk in en maken een korte reis die we beginnen in de renaissance met feestelijk en indrukwekkend kopergeschal van William Byrd naar het opzwepende ‘La Folia’ van de Italiaanse barokcomponist Arcangelo Corelli. Van de meester van de barok, gaan we naar de meester van het classicisme, Joseph Haydn, met zijn korte, frisse en lichtvoetige 64ste symfonie, om helemaal vrolijk van te worden. Bij zoveel muzikaal feestgedruis horen natuurlijk ook enkele solisten van eigen bodem.

Daarna gaan we de lichtere tour op en richten onze blik op Wenen met de beroemde ‘Der Zigeunerbaron Ouvertüre’ van Johann Strauss, gevolgd door een selectie van bekende Weense klassiekers. Zo brengt CASCO Phil een beetje Wenen naar Tongeren!

Kurt Van Eeghem gidst u doorheen het programma.Programma (ovb)

* William Byrd - Earl of Oxford March
* Arcangelo Corelli – La Folia
* Joseph Haydn – Symfonie nr. 64 in La ‘Tempora Mutandur’
* Johann Strauss-Der Zigeunerbaron
*Selectie Weense klassiekers

Incl. nieuwjaarsreceptie

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar de VELINX
Dijk 111, bus 2
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 27 januari 2018
Prijs
Basistarief: 22,00 €; Vriend: 18,00 €
€ 22,0
Reservaties
Organisatie de VELINX
Contact tickets@develinx.be
012 80 00 40