U bent hier:

Nieuwe Autoriteit Een hedendaagse benadering van probleemgedrag van kinderen en jongeren. Een lezing voor ouders en leerkrachten door Hilde Leonard.

Cursus of workshop Opvoeding

Hoe streng mogen we nog zijn? Wat mag ik eisen van kinderen of jongeren? En wat als een kind niet doet wat ik van hem of haar verwacht? Mag ik straffen, of moet ik vooral veel praten? Wat als niets lijkt te helpen en kinderen gewoon hun eigen zin blijven doen of de strijd aangaan?
Gezag is in deze tijd geen evidentie meer: niet voor ouders, niet voor leerkrachten en niet voor andere opvoeders.

In deze lezing helpen we je op weg met behulp van het gedachtegoed rond “Nieuwe Autoriteit” van Haim Omer. “Nieuwe Autoriteit” staat voor een hedendaagse vorm van gezag, met de focus op aanwezigheid en relatie, zelfcontrole, het vermijden van escalatie, het uitbouwen van steunnetwerken (ouders, school en nog ruimer!) en waakzame zorg. Niet boven of naast kinderen, maar vanuit een volhardende aanwezigheid: "het is onze taak", "wij kunnen niet toelaten", "wij houden vol".

Na een inspirerende inleiding vol herkenbare voorbeelden, is er ruimte voor dialoog. In de vragenronde krijgt u heel wat tips mee om thuis of in uw school toe te passen.

Hilde Leonard studeerde pedagogiek en begeleidt al 20 jaar leerkrachten en andere opvoeders in het voorkomen vàn en omgaan mét moeilijk gedrag van kinderen en het versterken van sociale vaardigheden. Ze is bezieler van het Vormingsnetwerk Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet op school (www.NAGVopschool.be). Meer over haar op www.HildeLeonard.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Het Koetshuis
Abdijstraat 10
9500 Geraardsbergen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 30 september 2020
Prijs
Basistarief: 3,00 €
€ 3,0
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Geraardsbergen