U bent hier:

Niets doen is geen optie

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Niets doen is geen optie - een verhalend vredesconcert in Herzele met Wannes Capelle, Koninklijke Harmonie Ypriana en Herwig Reynaert.
Al meer dan honderd jaar staat het leven in de Westhoek in het teken van de Grooten Oorlog. Na de uitzichtloze loopgravenstrijd van 14-18 kwam een periode van heropbouw en herdenking. Verwoeste gebouwen werden heropgebouwd, dagelijkse gebruiken in ere hersteld. Maar achter deze gevels en gewoonten lagen talloze dromen aan scherven waarvoor geen wederopbouw mogelijk was. Tijdens dit verhalend concert staan Wannes Cappelle en Herwig Reynaert stil bij de persoonlijke verhalen van olympische sporters die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog of hun sportieve carrière beëindigd zagen in het West-Vlaamse slijk.
Het gaat om de Britse tennisser Kenneth Powell, de Canadese marathonloper James Duff en de Britse hardloper Noel Chavasse.
De Koninklijke Harmonie Ypriana smeedt de verhalen en de muziek aan elkaar met prachtige arrangementen van de bekende liederen van Wannes Cappelle.

Wannes Capelle
Is de zanger van “Het zesde metaal”, bekend van onder meer “Ploegsteert”, een ontroerend lied over de renner Frank Vandenbroucke.
Hij heeft echter veel andere pijlen op zijn boog als acteur en auteur. Zo schreef hij onder meer mee aan de serie “Bevergem” en vertolkte hij de rol van de brave politieagent Wantje. Hij tourde mee met Wouter Deprez in de voorstelling “Maanziek” en met Griet Opdebeeck in “Wie zal ons redden?”

Herwig Reynaert
Is decaan van de faculteit Politieke en Sociale wetenschappen van de Ugent en doceert o.m. de vakken actuele vraagstukken van de lokale politiek.
Hij publiceerde als auteur talrijke boeken en wetenschappelijke artikels in zijn vakgebied.
Hij heeft tevens een grote belangstelling voor sport en Wereldoorlog l, wat resulteerde in het boek “Olympiërs in Flanders Fields” dat hij samen schreef met Bart Van Grysperre.

Koninklijk Harmonie Ypriana
Ypriana is een gerenommeerd harmonieorkest uit Ieper onder leiding van Nico Logghe.
Nico Logghe is een hevige fan van de blaasmuziek en om deze orkestvorm bij het grote publiek te promoten wordt ook het lichtere genre niet uit het oog verloren. Zo kwamen enkele interessante projecten tot stand met o.a. Raymond Van Het Groenewoud, Els de Schepper en vele andere Vlaamse artiesten, waaronder nu ook Wannes Capelle.
Hij is onder meer artistiek leider van de "Koninklijke Harmonie Ypriana" uit Ieper en het "Koninklijk Harmonieorkest Jongelingskring" uit Torhout: twee vooraanstaande harmonieorkesten die in mei 2007 werden uitgeroepen tot "Provinciaal genomineerd ensemble" van de festivalcyclus van de Provincie West-Vlaanderen.

Tickets: € 20

Kaarten te verkrijgen bij:
* De Steenoven: 053/60 60 90.
* Hielde Debruycker: 054/50 22 37 of hielde.debruycker@mail.be
* Lut Fleurinck: 053/62 70 97 of l.fleurinck@gmail.com

Dit is een organisatie van Curieus i.s.m. gemeentebestuur Herzele

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC De Steenoven
GC De Steenoven - Kerkkouter 40
9550 Herzele

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 27 april 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 20,00 €
€ 20,0
Contact l.fleurinck@gmail.com
Trefwoorden curieus Herzele, vredesconcert