U bent hier:

NIET SCHIETEN - CINÉMATINEE - Stijn Coninx, 2018

+1 punt

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de negenjarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. Grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en vele onbeantwoorde vragen hun kleinzoon een toekomst te bieden.
De Bende Van Nijvel is de laatste tijd weer brandend actueel. Ook de film Niet Schieten, gebaseerd op het boek van David van de Steen en Annemie Bulté, brengt het verschrikkelijke drama weer onder de aandacht en doet opnieuw de vraag rijzen of een ontknoping nu eindelijk dichterbij komt.
Stijn Coninx kan rekenen op een monumentale cast met rasacteurs als Jan Decleir, Viviane De Muynck, Inge Paulussen, Lucas van den Eynde, Jonas Van Geel, Tom Van Dyck, Mo Bakker, Kes Bakker, Wouter Hendrickx, Louis Talpe en Nico Sturm.
De film wordt vertoond met audiodescriptie hoorbaar in de zaal. Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen wat er in beeld te zien is (o.a. personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling). Zo wordt de filmbeleving toegankelijker voor mensen met een visuele beperking.
Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.
Organisatie: CC en Cultuurdienst i.s.m. dienstencentrum De Bolster, vtbKutuur, Davidsfonds, Neos Maasmechelen en de seniorenadviesraad.
Jan Decleir levert op zijn 72ste één van de indrukwekkendste acteerprestaties uit zijn lange carrière. De Morgen ***

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 8 november 2019
Prijs
Basistarief: 5,00 €

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Maasmechelen: € 1,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC Maasmechelen
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS