U bent hier:

Nico De Guchtenaere meets Zjos Meyvis

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Voor het eerst stellen Zjos Meyvis en Nico De Guchtenaere hun werk samen tentoon. De microkosmos in de schilderijen van Nico sluit naadloos aan bij de macrocosmos in de beelden over landschappen van Zjos.
Zjos Meyvis (1951) werkt in blauwe hardsteen, hout en brons. Zijn robuuste landschappen brengen je dadelijk in de sfeer die je voelt in Toscane, of de Bourgogne, waar eindeloze landschappen gemarkeerd worden door een solitair huisje, enkele cypressen of een wuivend korenveld. Uitgepuurd tot de essentie roepen ze dadelijk een sfeer op van weidsheid en verademing.
Ook zijn kleinere bronzen spreken direct aan door hun eenvoud en herkenbaarheid. Nico De Guchtenaere (1963) schildert de natuur uit zijn directe nabijheid. Met olie op doek weet hij een veellagig en boeiend werk te realiseren dat intrigeert. Inspiratie haalt hij uit eigen tuin: vruchtdoosjes, zaden, zaadhulzen, takken en vruchten brengen zijn creativiteit op dreef. Met veel gevoel voor harmonie en compositie, met een heel eigen kleurenpalet en met duidelijk vakmanschap komt hij tot een herkenbaar en persoonlijk oeuvre dat meer dan de moeite is.
Iedereen is welkom na afspraak via a.a@glo.be of via 011 85 12 24.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar ARTandADVICE
Kermtstraat 118
3512 Stevoort (Hasselt)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 29 april 2019 tot 30 juni 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie ARTandADVICE
Links