U bent hier:

NEXTparcours: Expo 'Panorama' + Guerilla + Farci.E

Dansvoorstelling Theatervoorstelling Tentoonstelling Moderne dans Tekst en muziektheater

Expo 'Panorama'
‘Panorama’ is meer dan een tentoonstelling. Elk jaar brengt het kunstencentrum Le Fresnoy meer dan vijftig niet eerder getoonde werken van jonge internationale makers samen op zijn unieke locatie. Met beeld, geluid en digitale technologie in allerlei vormen bouwt ‘Panorama’ een feest voor de zintuigen en de verbeelding.
Wie zich inschrijft kan kosteloos naar deze twee voorstellingen én naar de expo. Aan Schouwburg Kortrijk vertrekt in de vroege avond een gratis bus, er worden broodjes voorzien, en je krijgt ter plaatse een drankje aangeboden.

El Conde de Torrefiel - Guerilla
El Conde de Torrefiel is een spraakmakend, multidisciplinair theatercollectief uit Spanje. In ‘Guerrilla’ toont het gezelschap hoe een groep het individu verdringt. Op scène is alles harmonieus, onschuldig en … kunstmatig. In die schijnbaar vredige situatie vechten onderdrukte impulsen, obscene fantasieën en gewelddadige denkbeelden om gezien en gevoeld te worden. Een zwarte komedie over beklemming en bewustwording, half fictief en half documentair: mensen van bij ons bepalen mee wat er te zien is. Misschien staat zelfs je buurvrouw op het podium!

Sorour Darabi - Farci.e
Het Farsi, de moedertaal van Sorour Darabi, kent geen mannelijk of vrouwelijk en het is – in ieder geval grammaticaal – van geen belang of een man of een vrouw spreekt. Maar sinds Darabi in Frankrijk woont, leeft hij/zij in een wereld waarin elk woord mannelijk of vrouwelijk is. De Iraanse danser(es) breekt die thematiek open in een intrigerende en persoonlijke voorstelling, die speelt met kijken en bekeken worden. ‘Farci.e’ is een androgyne danssolo die flirt met de grenzen van gender.

Info

Waar Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Schouwburg Kortrijk
Contact shouwburg@kortrijk.be