U bent hier:

NEXT 2019: Parcours Kortrijk - Valenciennes Marcela Santander (CL/FR) + Boris Charmatz (FR)

+1 punt

Boris Charmatz (FR): infini
Van ‘1-2-3 piano’ op de speelplaats tot de alomtegenwoordige algoritmes die ons controleren: cijfers zijn overal. Voor een danser maakt het tellen deel uit van het ritme en de choreografie. Wat zou er gebeuren als we die eindigheid opheffen? In dit werk voert Boris Charmatz zes dansers op, onder wie hijzelf, en een spreekkoor dat een cijferlitanie zonder einde brengt. Infini is een moment van wake te midden van het oneindige.

Marcela Santander (CL/FR): Quietos

Het Spaans ‘quieto’ betekent kalmte. In de meervoudsvorm ‘quietos’ klinkt het woord als een rustige plaats, een ingebeeld droomlandschap van ultieme rust. In zo’n ruimte op de scène laat performer en choreografe Marcela Santander twee figuren bewegen in een voortdurend veranderende soundscape, die ook het beeld op het naakte podium gaat bepalen. Eeuwenlang heeft dans de aandacht van onze blik gevraagd. Quietos is een gevoelig en subtiel werk over luisteren.

De voorstellingen gaan door in le phénix en Espace Pasolini, Valenciennes. De ticketprijs is inclusief bus van en naar de voorstellingen. Vertrek om 17 uur vanuit Broelkaai 6, Kortrijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Broeltoren Noord
Broelkaai
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 5 december 2019
Prijs
Basistarief: 25,00 €

€ 25,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 5,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Festival NEXT
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS