U bent hier:

Netwerkfilm: Beautiful Boy

+1 punt

Film Drama

Een door aderen, hart en ziel klievende shot cinema.
Timothée Chalamet vertolkt Nic Sheff, een tiener die verslaafd raakt aan crystal meth, de gevaarlijkste van alle drugs. Steve Carell speelt David Sheff, de vader die wanhopig probeert om het hoe en het waarom van de verslaving van zijn zoon te begrijpen. Wat volgt, is géén conventioneel drama met een ‘De menselijke geest overwint alles!’-boodschap, maar een film die er niet voor terugdeinst om met het hoofd vooruit in de permanente uitzichtloosheid van het junkiebestaan te duiken.

Hoewel ‘Beautiful Boy’ is gebaseerd op de autobiografieën van zowel David als Nic, zuigt de film u toch vooral mee in de gevoelswereld van de vader. Die gedraagt zich tegenover zijn zoon meestal kalm, begripvol en redelijk, maar zijn nu en dan overslaande stem verraadt dat hij emotioneel aan de grond zit en dat zijn wereldbeeld sinds de verslaving van zijn zoon in duizend scherven is gevallen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat die schattige baby voor wie hij slaapliedjes placht te zingen, zo diep is kunnen vallen? Hoe is die mooie, beloftevolle jongen met wie hij een speciale band meende te hebben, kunnen uitgroeien tot iemand die hij niet langer herkent? Het valt niet te bevatten.

Met zijn eerste Engelstalige film schiet Felix van Groeningen meteen in de roos: niet alleen is Beautiful Boy een oprecht en emotioneel drama over hoe drugs een heel gezin ontwrichten, de film draagt ook uitdrukkelijk van Groeningens artistieke stempel. Geen kleine verwezenlijking, in de verpletterende machine die Hollywood is.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Netwerk Aalst
Houtkaai 15
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 15 maart 2019
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Filmkaart: 50,00 €

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Netwerk Aalst

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS