U bent hier:

Neem deel aan het Europees Burgerpanel van de Stad Gent

Tienduizenden mensen kwamen begin december in Brussel op straat voor het klimaat. In Nederland, België en Frankrijk protesteren 'gele hesjes' tegen de hoge prijzen en daarbij woedt de discussie: kiezen voor een sociaal of een groen beleid. Burgers eisen politieke daadkracht – van lokale én internationale politici. Welke prioriteiten moet de EU de komende jaren stellen? Hoe maken we Europa groener en socialer? Laat als Gentenaar mee je stem horen!
De Stad Gent wil haar bewoners nauwer bij haar internationaal beleid betrekken, zodat het een positievere impact heeft voor iedereen. Ter voorbereiding van de Europese verkiezingen in mei organiseert de Stad Gent een Europees Burgerpanel. De voorstellen die daar worden verzameld, zullen overgemaakt worden aan de Europese Commissie.
Doe mee en leg jouw ideeën op de Europese tafel!

Wat?
Je gaat in gesprek met andere geëngageerde burgers en formuleert concrete voorstellen voor een groen of een sociaal Europa. Vooraf krijg je informatie over de thema’s die je als voorbereiding kan doornemen.

Wanneer?
Het Europees Burgerpanel vindt plaats op dinsdag 12 februari 2019 van 19.30 uur tot ongeveer 22 uur. Vooraf voorzien we een hapje en een drankje.

Waar?
De Stroom, Franklin Rooseveltlaan 1, 9000 Gent

Hoe deelnemen?
Schrijf je in of bel naar Gentinfo op tel. 09 210 10 10. Wij bezorgen je daarna een uitgebreid programma.

Extra
- De Europese Commissie ontvangt de resultaten van de debatavond als beleidsvoorstellen.
- Wie deelneemt aan het Burgerpanel kan ook mee een georganiseerd bezoek brengen aan het Europees parlement in het voorjaar van 2019.
- Daarnaast maak je ook kans op een persoonlijke uitnodiging voor de Eurocities Mayors Summit in Brussel op 20 en 21 maart 2019. Je debatteert dan samen met tal van Europese burgemeesters en politici over de toekomst van (de steden in) Europa.

Meer info
Dienst Internationale Relaties en Netwerken
internationaal@stad.gent

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Stroom
Franklin Rooseveltlaan 1
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 12 februari 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Contact internationaal@stad.gent