U bent hier:

Natuurlijke Waskracht

Cursus of workshop Gezondheid en wellness

Kom te weten hoe je op een simpele manier wasproducten kunt maken van planten. Zowel voor natuurliefhebbers, als mensen met allergieën of slimme spaarders en curieuze neuzen!

We hebben allemaal diverse wasmiddelen in de kast staan. Als deze uit de winkel kwamen, zou er wellicht een ganse “waslijst” aan ingrediënten op staan waarvan we de oorsprong en de werking niet helemaal kennen. Anderzijds heeft de natuur wel een meer simpele oplossing te bieden door een gamma aan planten die zeepstoffen bevatten. En ze groeien overal! Je kan allerhande wasproducten van planten maken: eenvoudig en onschadelijk voor je gezondheid en je omgeving. En bovendien gratis beschikbaar!

Tijdens deze workshop leer je over verschillende zeepplanten en kruiden die je kan toevoegen aan je brouwsels, over de effecten van zeep op de gezondheid en het milieu, over hoe zeep precies reinigt, etc.
We maken ook direct plantaardige zeepvervangers die je nadien ook mee naar huis kan nemen!
Breng daarvoor een lege fles mee met 1L inhoud en een leeg bokaal van 250ml. Elk een handvol klimopbladeren en paardenkastanjes zijn idem handig.

Info

Waar De Puzzel Schoor - gemeentelijke basisschool
Sint-Rocchusstraat 91
2490 Balen
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 24 oktober 2019
Prijs
vrijetijdschecks zijn ook welkom
€ 5,0
Organisatie Natuurpunt afdeling Balen-Nete ism dienst Mondiale Samenwerking
Links