U bent hier:

Natuurdocu: HONEYLAND

Deze veel gelauwerde Macedonische natuurdocumentaire (2019) beeldt het leven uit van Hatidze Muratova, een hoedster van wilde bijen die in het afgelegen bergdorp Bekirlija woont, en volgt haar levensstijl vóór en nadat de buren ernaast intrekken. De film schenkt vooral aandacht aan de visuele aspecten en wil het evenwicht van de mensheid met het ecosysteem uitbeelden.

Verschillende milieuthema's worden onderzocht, zoals klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en exploitaite van natuurlijke hulpbronnen. 

Honeyland krijgt universele lovende kritieken van filmcritici, o. a. om de aandacht voor detail en de niet-prekerige boodschap. Honeyland is de eerste documentaire die in de geschiedenis van de Oscars in twee categorieën - Best International Feature Film en Best Documentary Feature - een nominatie ontving.

https://www.youtube.com/watch?v=B27ORUHlp6E

Na de film kan je met een drankje nog wat bijpraten in café De Republiek, naast cinema Lumière. Best ook reserveren via website https://republiekbrugge.be/ 

Coronamaatregelen: 

Reserveren is verplicht en gebeurt via mail + betaling op rek. BE10 7775 95 78 62 04 NP Brugge met vermelding titel film. 
Er zullen een beperkt aantal zitjes zijn om de veiligheid voor iedereen te garanderen. We werken met bubbels van 2 of van 1. Ook bubbels van 3 zijn mogelijk, afhankelijk van de bezetting. 

Info

Links
Waar Lumière
Sint-Jacobsstraat 36
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 25 oktober 2020
Prijs
Ledenprijs: € 9
€ 9,0
Reservaties Bestel tickets Bestel tickets
Organisatie Natuurpunt Brugge
Contact natuurpuntfilm@outlook.be
0494 99 69 10 
Trefwoorden Bijen, erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, ook voor kinderen, Corona-proof, Bevestigd2020
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Natuurdocu: HONEYLAND op UiTmetVlieg.be