U bent hier:

Napoleon ongehoord

Concert Klassieke muziek

Wat maakte Napoleon zo’n groot staatsman? Waarom was hij zo’n goed politiek strateeg? En hoe zat het nu met zijn vele vrouwen? Kenner en journalist Johan Op de Beeck geeft inzicht op deze vragen. Hij ontrafelt politieke intriges en onthult de gevolgen van de geschiedenis voor onze hedendaagse tijd.

 

Napoleon ongehoord wordt op doordringende wijze tot leven gebracht door sopraan Charlotte Asberg, bas Charles Dekeyser, koor Laidos en orkest Spumanti onder leiding van Ann Pareyn. Op het programma staat gekende en minder gekende muziek, zoals originele soldatenliederen, Weense walsen van Arthur Honegger en de oorspronkelijke muziek van de kroning van Napoleon. Dit jaar is het 250ste geboortejaar van Napoleon.

 

Johan Op de Beeck is de ideale persoon om Napoleon een menselijk gezicht te geven. Van zijn hand verschenen 5 boeken over het Napoleontisch tijdperk: Napoleons Nachtmerrie (2012), Waterloo. De laatste 100 dagen van Napoleon (2013), de tweedelige Napoleonbiografie (2014) en Het hart van Napoleon (2016). Voor radio Klara maakte hij zeer gesmaakte radio- en podcastreeksen over Napoleon.

Info

Waar CC De Werft
Werft 32
2440 Geel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC De Werft
Contact info.dewerft@geel.be